[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
根本就係香港人自己有問題囉
如果係支那人一定唔會
如果我扮既駛唔駛講埋俾你知我係五毛
Ok cctoy,不意外
係,今次喺FB出嚟屌王喜果d 人同Page,例如苦苓,呂秋遠同埋d台大醫生,全部都係平時幫綠營攻擊政敵果堆。
民進黨依家推緊陳時中選台北市長,一有防疫嘅負面新聞就會出盡力打。
講得好,我支持你繼續打哂全部人都係五毛pr
所以先覺得台灣極危險。

有冇錢都唔好過去。去英國、加拿大。
我係隔離post講過
香港人呢種高高在上嘅感覺抵去到邊都乞人憎
又歧視人地台灣唔合國際標準 又落後
香港好撚好呀?自己諗返社運有幾多單野投訴無門不了了之先喇 咪又係唔符合國際標準
走去屌人台灣 五十步笑百步
笑鳩台灣?
最多咪笑多風化案 新北市加一分咁
仲有其他位笑咩
睇完杜汶澤個回應真心嬲

錢就搵香港人既錢
有個係台灣嘅香港人比人捅傷所以想投訴
但比人冷處理
反而走去屌9返個香港人唔尊重人地文化?

擺買杜汶澤所有野以示不滿
我聽黃毓民都有屌鳩民進黨
罷賣*
你都識講普通法金融精英去台灣把撚咩
呢篇真係好文
幫手推下
越南新娘比啲台仔虐待添
除咗廢佬香港好少買新娘
同埋香港人對泰越好好㗎
「罷買」屌 狂打錯字sor
不過有啲香港人貪台灣生活指數低
呢點又係真
屌你呢篇好撚通透
屌你唔識就收爹唔好吹水

香港普遍行政效率係跟美國,同埋自行演變

你想知英制,就係而家香港政府呢套,批地都要搞十年八年

Btw,樓主寫得幾好

重點係點醒大家唔好以為台灣真係有幾好
而家到國民黨打香港牌
有乜好打飛機,遲早中大港大都俾人過啦,
唔係話人地勁,係香港收緊皮
呢單嘢真係估唔到會爆到咁

不過成日都講好驚啲本身住開香港走難式去其他地方會發生呢啲事,有無人撥火都好,走難出去嘅人好多心態上同本身自己移嘅唔同

好多時會將香港嗰套/ 難頂文化輸入搞到本地人排鳩原香港人 因為佢地根本慣咗自己嗰套同埋只係fleet from CCP而去相對「安全」嘅地方,呢啲事只會陸續有嚟
其實民進黨真係唔care 比五毛分化台港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞