[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
唔歡迎,但有義務。我細個仲係寫英藉架,係英國人撤離留低我我哋,澳門起碼都仲係葡萄牙藉。

遺民淚盡胡塵裏,南望王師又一年。
其實成件事真係一啲都唔意外,如果大家都係90後,有同台狗由細打機打到大,就會明白台狗係幾咁蠢同埋係幾咁仆街
見未有人講 等我講
上面成堆五毛咁早就開工分化/加深港台矛盾
港台一家親啊
香港人含忍
無辦法,好多香港人其實都係天真過天真嬌,通常留呢啲尷尬留言既人年紀都好似比較大,所以香港政制咁多年無突破都正常
義務 笑撚死典型以為人哋欠咗你嘅濕鳩香港人
又唔好講到福建閩南侵佔台灣
古代一直都係漢人係台灣生活聚居
而原住民多數係山上 佢地慢慢變到平地原住民
大家都唔會侵佔大家地盤
有時山上既原住民要換其他生活物資好似鹽呢啲
都係同平地既漢人以物易物交換
各取所需
咁而家咪算認清台灣底勢 香港人唔好再咁on9一相情願 人地當我地一直都係棋子
仲記唔記得果陣蔡英文贏左之後話香港人應該會很高興?
果陣聽完屌出聲
你就真係白鳩痴,大撚把英國前殖民地可以做英國人,只有香港唔撚得,唔係英國人欠香港係乜。

收皮啦,乜柒都唔知,你大陸落嚟?
諗起八十年代,台妹淚灑機塲嘅情景。個時香港人真係威到盡。後尾大陸慢慢開放,D 人又湧晒去大陸。The rest is history 啦。
香港同台灣從來都係競爭對手
只係19年民進黨話撐香港
先有班人天真到以為人地真心想幫你
以為人地當你朋友,包括我自己
到頭來都係為選票政治利益
所以講咩分化都係多餘
本來就唔係啲咩朋友
你同支那人有撚分別咩 生番
師兄你嘅留言睇到我笑撚咗
你當英國係你親生老母呀
新加坡把口點賤(李顯龍成日鳩噏),但新加坡起碼都係一個獨立主權國家
慳啲啦,無英國會有香港?
寶安懸咋。
全世界政客都係咁啦,美國就係最好例子。D 人比政客煽動個時,好似演唱會咁,如痴如醉。
收皮啦 平時留意多少少都知台灣傳媒普遍都係垃圾 習慣晒歪曲跨大 同有冇紅媒係冇關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞