[TLDR]王喜事件反映台港地位大翻轉

1001 回覆
1377 Like 118 Dislike
新加坡國際地位根本係 = 獨立左嘅 英屬香港(英治普通法),有馬六甲海峽嘅英屬香港
不嬲唔信台狗 係連登D台狗on9
講"人情" 咪同大陸一樣囉
台灣黑金一樣好嚴重 大陸比維尼搞完都收斂下
台灣一樣明目張膽 富二代出事好多時 都係雙標對待
隔離d bno post仲講緊比卡超上台支共cut雙重國藉
佢地就自動變bc添
勁大浸傻閪毒撚味
Strong post leave name
Youtube成日都recommend啲台灣飛機片 來來去去都係搵留學生交換生拍片講台灣點好 除咗字幕唔係殘體 其實同支那啲手法係冇乜分別
dllm 打完篇野之後fb 個people you may know就彈左個以前d台灣佬客出黎

dllm send個hide撚左好多coloumn嘅excel俾我
睇唔到問返佢又俾佢屌
最撚搞笑係個乜鳩三原,又悶又唔識講普通話又樣衰,就係因為佢係日本人就咁多view數
以前香港人靠住英國個朵,份人再閪台灣人都要硬食
而家英國人走咗,香港人實力又配唔上自己個態度,比人當頭棒喝係遲早嘅事
台灣防疫有得打飛機真係只限初期 時間一長 結果就係證明全世界都係一鳩樣 要爆係防唔到 只係遲早嘅事
佢成世人做得多喪家犬呀嘛 佢咁諗我又唔覺得出奇 係難睇姐
100分
所有野都唔好講到咁死
做左有成績先再吹

果陣佢地打飛機話叫人看好了,我已經諗緊佢地遲早中迴力標,點知咁快手就中
民進黨網軍出主力,加深台港矛盾幫自己攞著數

但我唔信支共網軍唔會唔做嘢,無幫手搧風點火,支共最想見到台港民眾因為呢單嘢更加仇視對方,令到兩邊關係更加破裂,以後想合作都有條刺

鷸蚌相爭,漁人得利啊

然後有啲人又借呢個post笑啲話有五毛網軍搞事既人,想將件事變到101%都係民進黨網軍參與,其他人無份
唔覺
睇晒 人手推
台狗咁低質又蠢 咩都講得出㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞