(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區133 新手問野請睇#1

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
gym room 女人著leggings其實會唔會check下自己有冇透底好啲今日有個女人做squat 一down就透曬出黎
你望住人squat 係咩居心
Deadlift 先正,推個pat向後
佢痴撚左線呀佢身邊真係好多人玩鳩佢
落咗野 跟本就好中性 又唔係貶義詞
班友成日一聽到俾人話落野就起哂鋼 話乜落野都要操 又乜你落野都操唔到咁大 諸如此類
明明就心有屎 自己心入邊都覺得落野係負面
我做緊個部機係佢後面
我地係度講老實說話就當我地葡萄身邊啲損友玩鳩佢就當聖經
好老實講,健美係靠藥物推個身型出黎,但大多人行野都操到成pat屎咁,一係就一味追大重量,行藥都玩唔到大重量就食得屎啦,通常肯認落野個d,一係就認清左健美呢個真相,一係就退左落黎靠教比賽搵食,一係就奶過野玩唔到比賽後悔既人

當一個人上哂腦去追夢去幻想,就會怕比人笑比人講,最重要係好多人行過野就當自己係神
fake natty係得依兩句㗎啦
我多數check下d師兄有冇透底褲印
讚佢果條友咪又係落野
唔岩聽既說話冇人想聽
成個世界已經習慣左落野既身型
差唔多人人有睇fitness channel都有body dysmorphia
搞到超人都要落野
吳龍一到店,所有健身的人便都看著他笑,有的叫道,“孜然龍,你身上又添新針孔了!”他不回答,對櫃裡說,“來一碗大米,要做碳水循環。”便排出九十塊大錢。他們又故意的高聲嚷道,“你一定又偷偷扎針了!”吳龍睜大眼睛說,“你怎麼這樣憑空污人清白……”“什麼清白?我前天親眼見你躲在廁所里扎美替諾龍,還扎群勃勃龍。”吳龍便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,“我是孜然……孜然!……碳水循環的事,能算藥物麼?”接連便是難懂的話,什麼“碳水循環大法好”,什麼“我連蛋白粉都不喝”之類,引得眾人都哄笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
條友未落藥前同新手做左幾個月身型冇乜分別
連自己基因極限一半都未到就落藥 仲要落完都唔敢同藥佬比 死撐自己純天然
開完God mode都仲係柒過唔少natty
落完藥操都咁撚柒鳩廢 我都唔夠膽認啦
修身落既野唔計落野(好似係)
究竟食太多蛋白質會轉化成葡萄糖
個蛋白質量究竟要幾多先會咁

最近試緊keto
我朋友話我蛋白質食太多
我大約一半脂肪一半蛋白質
而且無左碳水攝入都係無跌磅
係咪我攝取太多蛋白質既問題搞到唔跌磅
唔係
你未食到熱量赤字咪唔跌磅
咩飲食法要減磅都要熱量赤字
calories in calories out
THAT IS WHAT YOU NEED!
THAT IS WHAT YOU NEED!
全部乜鳩飲食法減肥都係要caloric deficit
你Keto 左幾耐,正常脫醣會同時脫水,個過程好可能涉及2-4kg

蛋白質要幾多跟body weight 按比例食夠就得,任何飲食形式都係,過量唔會係好事
要持續減磅一定啱係calories deficit, 唔係Keto diet

keto完全抽起carb只係令你更易創造calories deficit 缺口,初時數字跌得特別快只係因為脫醣時會脫水
斷食同keto撚話唔洗
可能佢唔食carb菜冇加唔夠飽反而食多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞