(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區133 新手問野請睇#1

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
下次再見佢會唔會心口有埋金枕頭
有個呀婆企係度玩收陰機
當跳舞機咁玩
係咪大東西?
應該佢d徒弟
你見到唔會想J
好mean, 你眼紅人
真係後生可畏,有前途做香港第一個Mr O
唔怪
但好煩
佢搬張bench 都要掉落地砰一聲
又係都鐘意疊啲dumbbell 係張凳度
明知會擺唔穩
上次碌撚左落黎差啲中左我隻腳佢老味
之後都係繼續咁擺
以後見到佢都拉開啲張bench
呢排又到比賽季節,各位選手們請注意個人衛生,你地d汗同分泌物有好大陣異味
岩呀 玩bodybuilding 唔明做乜鳩要睇重量
搞清楚自己練緊咩未
幾時見到有人提我落少左油
唔知係我理解錯定咩啦
問我煮野食唔落油?
咁唔落油都好多種煮食方法架嘛
反正我所有野都google既
如果係因為我理解錯我願意道歉

但其實我個核心問題到而加都無人解答過
就係蛋白質轉化為葡萄糖究竟需要攝入幾多
但個個都係到話食少d食少d
講真呢樣野我好清楚 唔食仲瘦得快
但我想清楚d個吸收既問題會唔會有影響

同埋呢到好多人又話咩死肥閪多藉口乜乜咁
講真人人都有情緒 見到咁多人講d9唔搭8既串鳩你
個情緒自然容易上黎

我希望理性討論啫
做咩一定要嘈交咁
自問除左果個post我無唔禮貌對待喎
因為好多人係全都要包括我
你google吓啦
唔同人練野既Approach都唔同
拎某幾個lift黎做progress indicator好方便
inbody 不嬲都唔係準..rmr/bmr 唔會咁易計到出嚟
搞好d基礎野先
https://www.youtube.com/watch?v=yEepNNAjgkw
唔明你果個咩蛋白質想轉化做葡萄糖要幾多
你一開始個回覆 根本個重點就喺減肥度
咁個個都係答你熱量赤字架啦
你自己先係九唔搭八果個

糖質新生呀慢慢睇啦
蛋白質轉化為葡萄糖究竟需要攝入幾多
你想問d乜
1p 咪換4卡
不過thermal effect食左20% 得返3卡多d
你唔食carb 淨係靠protein同fat
咪考慮2x bw protein intake
180p 720 卡扣返thermal 淨580卡
淨返靠脂肪補
完全唔撚知佢講乜所以剩係睇到佢講減肥
減肥就減肥啦你 搞咁能多野
想學選手玩複製化又唔肯用藥
今晚應該好好瞓
https://youtu.be/EfGlznwfu9U

呢首先係經典
真係on99撻呢樣理論嗰樣理論 结果都減唔到
減肥好易
Put your fork down and buy my fucking cook book

無瘦到就再食少啲郁多啲,無技巧可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞