(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區133 新手問野請睇#1

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
佢拎咗你啲錢買裝備?咁關心人地做乜
使用暗黑力量…………
屌 咁你咪繼續google囉
根本由始至終 就無人攻擊過keto 呢一點
人地答你 又唔撚聽人講
人地提出建議/問題 想幫你搵出原因
你叫返人地去google
咁樣就已經係好撚串架啦 你明唔明

任何機器測量 / 計算都有機會出錯
到實際執行既時候 減唔到咪再食少啲
但能量守恆係定律黎 無人可以齋飲水都肥
減脂時會減埋肌肉 係常見而且正常既生理現象
就係咁簡單

我明白減重期間
有人係會情緒低落
但亦都請你要好好控制自己
而家你咁撚鳩屎 對事情係唔會有幫助
收皮啦死肥閪
盲目追數字嘅人
多數會喺物理治療診所相聚
多數新手先咁在意數字 想有人關注
但係唔知人地望佢係因為佢炒哂form
爆哂瘡個啲人 特別係成個背都係毒瘡個班
流哂濃仲著背心既話
建議注重下個人衛生
咁撚可怕
唔可以掙扎既gym
雖然247GYM房多左師姐係好事 但可唔可以有返D手尾執返自己用完既架生?
邊間咁癲
閪人不分男女
有幾多女比人水左去練patpat
We are not a GYM, we are Planet Fitness™
我唔敢講上面條友同個個新手都係咁 但做左冇幾耐 form都未知岩唔岩就咁睇重數字真係好容易變egolifter
點解咁多師奶用部收陰機較到最輕一路玩電話 一路鳩夾? 咩心態?霸住部機半粒鐘 當帶氧咁用?
唔係點箍返住個老公
墊一塊定兩塊?
真係好恐怖,啲死肥閪多數心理都有問題,覺得全世界都迫害緊佢

死肥閪最鍾意扮受害者,完全唔識自我檢討

自己成為一個死肥閪一定係因為基因問題,一定係因為其他人問題,一定唔關自己管住自己把閪口事

啲死肥閪唔知係咪俾啲脂肪塞住咗個腦,諗嘢同埋思維同一般人唔同,但係都有一個共通點,就係永遠覺得自己係啱
如果掌握哂動作基礎咁用重量做指標咁一定冇問題
可能我新手都試過係咁追重唔理個form
到最後要改返岩d動作又要減重又要重新適應好無謂 到宜家一路做都仲會發現有唔少細微鳩屎野要執
調返轉大把egolifter係鳩做鳩大 絕對唔係細力 但個form果種柒法已經病入膏盲改唔到
如果一開始mindset做得好 form>重量 新手條路一定會易行好多
Btw我唔係針對上面條友 可能佢岩form
只係我見好多人一入黎bp setup都未做好就想一餅起跳
有冇ching有自製shaker分享下 係隔離post見到即食燕麥幾好
比賽季節係咁
通常都要傷過先識改,愈老經驗愈多個d先唔會追求重量
隔住個mon 都feel 到佢性格幾撚西
佢問老憑要客客氣氣咁答佢 唔講以為出左糧比巴打

自己個套咁撚啱咪繼續囉 又要上黎問人又唔撚受得意見
佢減肥佢情緒差係佢自己攞黎 無人要受佢氣 佢食薯片食炸雞食到120kg個陣唔諗下後果?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞