(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區133 新手問野請睇#1

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咁你唔好理bmr
食到1500減唔到就1400
再減唔到就1300
甩左既肉好易練返
吊你 食同樣嘅野 減唔到 米食少200kcal囉
解釋埋比你 聽重要話自己無問題
新手咁睇重其他新手舉幾多真係好無謂
對方Form又唔知岩唔岩 我話我操左一年推兩餅 實際可能half rep又柒form
調返轉人人起點唔同 你眼中同期既新手可能打開rugby 根本冇得比
仲要波標唔一定要大重量
如果咁在意數字咁不如直接健力玩比賽
佢覺得佢已經食到掂BMR都減唔到 再減會跌埋肌肉
但其實佢體重無變
有無人可以話我知新手肩推標準係幾多
我等多個禮拜再黎報到
巴打你好理性
好多謝你為我打咁大遍野
一餅啦
dumbell 1邊30kg
30kg每邊
你都幾痴線
個個都認真覆你但你起哂鋼話人地起哂鋼唔理性
我哋依度出名和平理性非暴力一唔和平就要自貼身材
我都唔係好肯定呢個post想點
你地一係做打手 一係就又偷鋪田又食自己啲天然鋪田
我覺得呢度好不健康唔應該開係健康台
因為半年差唔多係linear progression收皮既時候
個進度好睇你身形
腳長身短應該squat係60-80kg掙扎緊
手短撚應該deadlift爭扎緊80-100
究竟我講左咩令你覺得我自己無問題
呢到班人聽到生酮已經起哂鋼差在未屌老母
我只係問下會唔會發生呢樣野
已經比人覺得我痴痴地線
好老實講句
我唔係串77但係咁比人屌都唔知做乜鳩
唔明我先問啫
你覺得我問白痴野你可以唔洗理我既
大家互相尊重既可以
唔係每個人都會對呢樣野有研究架嘛

真係心鳩酸
好似上面個巴打好聲好氣講
我真係好多謝佢
可以話比你知你而家唔上科技好難再減落去
係啦係啦
你而家可能唔信我
過幾個月你就知咩事架啦
到時唔會平比你
因為就咁㩒返啲tdee計數機
95kg 170左右 office work tdee都係2000

而120kg 170cm bmr都係大約2000

你減左1/5體重 唔係以為tdee 唔會降下話
你孭少20kg 出街喎
收皮啦你問點解計卡路里都減唔到
人地好心提你係咪計少左d油
你就叫人google返轉頭
下面仲有人肯認真答你咪算好人
都冇人屌過你係keto撚
由頭到尾都係答你同一樣野
減唔到就再食少d
理撚得你入左ketosis定intake低過bmr
係你自己執著怕太少甩肉
不斷咁輪回同一件事
大家最近gym見到有咩怪人
黎左兩個行野行到聲都變埋既女仔
我最近見到有個好好笑
見到個勁肥既細路 留意返係勁肥 應該係成間gym最肥
每次見到佢都係到玩幾下勁輕既bicep curl
跟住就對住塊鏡擺pose 擺足幾分鐘 擺完再做幾下 跟住再擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞