(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
可能人地係最後幾下,冇人幫咪fing上去再做離心
Squat deadlift會拉落嚟抖抖氣
900幾ml個款都有
+1
請問如果想買啞鈴係屋企健身 買decathlon $499個隻 DOMYOS 20KG set好唔好 有冇d咩要concern?

另外如果未決定好買唔買bench會唔會不如連啞鈴都唔好買?
冇bench除左練胸難d之外仲有咩缺點?

唔該哂
你地覺得魚油有無用
唔會
除非係靚女
Home Gym最難係腳
冇bench可以做floor press或者掉啞鈴入書包做weighted push up
問題唔大
20組Bulgarian split squat
屌 20姐 根本係意志力挑戰悶到仆街
靚脂肪
試過有女唔夠高叫我幫手整部cable
是對我健壯的身體有意思嗎?(歪頭(𤌴笑
依個攰過大重量squat
問你部機點用姐係唔識做啦
華X結雞胸肉
7仔雞髀(去皮)/常溫雞胸 加個手卷
白切雞少飯走薑蓉
499買咗嗰隻20kg set啞鈴
但早兩日上decathlon個網睇發現單買1個10kg 只係要199
蝕咗成舊水
普通燒味飯,切雞要胸走豉油
試過主動幫個女仔拆上手條仆街留低既餅
睇到佢眼金金咁望住我
是咪要戀愛了www
好癲我又真係無咁盡,操到想嘔都只係一,兩次

我都怕同你有同一問題,疲勞一直加上去自己唔知

所以製定咗依個時間表,
希望比起以前一日操一個位效果好啲

星期一 上胸 兩動作 6-8組,腳 三動作8-12組,腹
星期二 背 三動作 8-12組,二頭 三動作 10-12組,三頭 三動作 10-12組
星期三 休息
星期四 中胸 兩動作 6-8組,下胸 兩動作6-8組,腳 三動作 8-12組,腹
星期五 背 三動作 8-12組,二頭 三動作 10-12組,三頭 三動作 10-12組
星期六 肩 五動作20組,腹
星期日 休息

應該可以完美避開「疲勞」多謝巴打指教
巴打你full body後休一日定休兩日?

如果梅花間竹操會唔會影響增肌效果?

我成日覺得有酸嗰種感覺做gym真實啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞