(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我見好多都係free weight 係咁操 做circuit 類
冇咩見教用機嗰啲?
例如講解lat pull down 點做個動作
收工時間係咪冇可能做farmer walk
check吓自己頸附近啲肌肉有冇拉傷 我之前做squat拉到跟住頭痛 停咗成個月gym
有試過pull up唔隔硬上用錯頸力
上半身一發力就頸頭痛
抖左成個星期先操到
唔自爆
前個排食過barbell個隻都唔差
但係好似唔太便
練farmer walk你地會點練?
我上網見有人講做3sets每set行60秒
定你地會有其他方案
屯門好似有
得閒幫呀媽買餸當農夫行走喇
今日試咗 手腕唔舒服 呢啲cue試完唔啱就算
我計距離 30米來回
巴打通常擺係邊日做l
睇心情
通常唔做cardio/練手果日就會做
咁似係你grip問題多d wor
internal rotation有少少轉個前臂
同埋elbow flare out more 我覺得個背鬆咗 唔係好慣
係 要keep住scap downward rotation咁樣flare elbow要用d時間練 唔係咁易 可以由唔好咁internal rotate個grip開始練起 慢慢先將grip rotate多d
新手想執正big3 動作,一般要跟幾多堂?
練Farmer walk有咩好?係咪負重就咁行

農夫日出而作日入而歸
無人會夜晚做farmer walk
想問下各位買supplement買開咩牌子?我指肌酸,維他命個啲
barebells隻cookie and cream應該係我so far食過最好食嘅protein bar
不過都幾貴,market place買都成29-30蚊
上網喺the store買一盒抵啲
Iherb是但揀隻best seller
花生醬味
好食到仆街
朝早果時拎兩個20kgkettlebell 番工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞