(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
Sbd hk返左貨
等緊消費卷出買條belt
我cable fly同dips二選一
隨心
呢間正呀,聽講用哂全美國機,終於冇溝sportart了
其實對沙田友黎講,河畔呢個位其實就唔就腳?
呢間聽講1萬尺,希望會好d
覺得比較遠
最好開係 火車站 果頭
全場sportart ,得一個power rack,50部跑步機, 死未?
果日操野聽d師兄講,話轉哂用美國機,唔再用sportart
術後復健完 停左差唔多2年 岩岩開始操番 我是黎吸收正能量的 琴晚係屋企捲腹 腹肌抽筋 痛死我了
最近操完冇咩酸痛感 輕鬆左 係咪要加重
美國隊奥運用嗰隻nike口罩幾好用,呼吸幾好
另外lululemon同gymshark都過得去
但好似做背好難避做個膊頭
做輕啲,唔好一味追重量,要感受吓啲肌肉
同埋唔好烏底頭操會比較易避免用到trap
400$果隻?
會唔會影響你生活先?
唔影響其實無咩所謂
正常人都會有用開一邊既preferance
如果真係好介意既話
只可以答你
操左邊操多d
拎返個平衡就ok
可以試下先既
Progressive overload係變大隻既大原則
唔洗唔該
返工真係好忙好大壓力
而家得閒又唔想做返返工既野
所以上黎同大家傾下計算
其實可以
同埋膊既話
建議師兄用埋dropset
咁樣total training volume 會加得快好多
好快大舊架啦
懶得追post
不過你可以諗push day應該要比自己推去唔同方向
推向上( 膊) e.g. OHP
斜上( 膊, 上胸) e.g. Incline Db press
推平(胸) e.g. Bench Press
斜下(下胸) e.g. Dips
有淨力就練下ISO 加強自己廢既位 例如練三頭, 夾下胸, front raise
新開247
多數用返hammer
用sportsart 果d個老細一定係仆街黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞