(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
個movement pattern係一樣
但你做過就明db pullover做落個feel差好遠
唔識做廢時做錯
一係你教我,最多唔偷飲你protein
新手一問如果想操腹肌
應該要日日操定隔日操比D肌肉休息復原有效D?
Youtube大把教學
當佢普通肌肉咁對待就ok
比佢休息 合理rep range
唔好比D 5min abs workout洗腦
唔該哂師兄 因為我見我上身進步得好慢所以先諗緊係咪做錯program
如果你係新手嘅話 因為訓練量唔夠而無進步嘅機會好細
動作嘅quality影響大啲
唔知點解覺得呢條友講野捲埋一舊
如果操背 其實係咪直接做正手反手引體同row係最大效益?
唔同動作只係用唔同比例既muscle fiber D動作唔係太尻 其實冇咩分別
你選好2-3個你鐘意既常見背肌動作
最好有橫拉有直拉
死練爛練 你個背就會大
1個星期轉1次動作 好難會有野睇
因為你練一個動作會經歷
adaption phase>build up phase>challenge phase>plateau
你每次轉動作就由第1步從新出發
Looking for girlfriend?
I have a chest and a six packs and I am looking for a girl to sleep on my chest and touch my six packs
唔該哂師兄!
佢而家個樣...
各位有跟開online coach嘅師兄
你地覺得price range同點樣嘅service係值得比?
Assume左搵嘅都會係pro/勁嘅prep coach
台灣果個SBD怪獸健身講無錯
佢係靚仔左勁撚多
而家就留晒so 變左美國隊長咁
睇peeta同個大隻佬操膊 全程都係pump work
佢飛膊, 個spotter同佢一齊練咁濟
其實香港係咪好多人咁練

https://youtu.be/Q9ducg9W4V8
真,由其練力量
Strength is a skill, 操爆咗抖幾日一定無日日都練到咁有效
平均分配好重要
你今日操爆左
你聽日8成操唔好
Dumbbell? Ez Bar Curl?
各位巴打,我因為生左兩個細路,
無操好耐, 最近想操番,有啲問題想問問,
我依加體脂26左右,88KG目標係想70KG 肌肉線型,
計左TDEE係2900,咁想問依加係從飲食,卡路里,慢慢減落黎,照做重訓,跑步。定係飲Whey,控制卡路里,然後再重訓,跑步好?
同埋我見有個產品叫L-卡尼丁,有冇巴打試過?
更正番 係我老婆生,我湊
Dumbbell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞