(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
留名學嘢
我自己係會放晒個背出去變passive hang, 每一下都做一次沉肩
以前成日迫自己每一下都沉反而去到最後嗰幾下會好容易不自覺聳肩
下次試下先,又學到野
我同你一樣,尤其最後幾下會好focus下壓因為知道自己冇力
要depress但唔洗壓死 唔好shrug up就得 除非你做shrug
記得好似係呢度啲ching講 話唔需要特登沉 但又唔好由佢借哂力 純粹係neutral position
條友太瘦,唔信
條友好串㗎 講啲野又鳩抄下抄下又一個post
Go24是但搵條女都做到一兩餅hip thrush……
我gym果度 d女都做3餅喇
依條友之前柒到俾自己教練話做錯之後Del左個post
佢大部份嘅內容只係copy其他ig page然後譯返做中文
條友啲post沉波淨係識講點樣hit唔到targeted muscle
係咪full stretch唔講 係咪full contraction唔講
compound想好似做iso咁唔帶埋其他肌肉咁就當啱

啱啱睇埋佢個lateral raise仲好笑 縮曬膊
唔講以為做緊upper traps
*全部
人地話hip thrust 會用到hamstring 同 quads
想操glute 記得學佢依個rom,包你操到同佢一樣冇訓練痕跡
冇訓練痕跡
同你一樣

怕痕!
依d瘦仔著stringer 同肥婆著短裙有乜撚分別?
有冇自知之明,好撚唔開胃
仲有推胸唔好踩上凳要放地下,咁係咪judgement marvin做錯
女下嗰陣可以一下頂到條仔上天花板
推每邊幾kg仲要對腳喺度跳舞
扮重
INBODY TEST體脂係咪同真實+返3-4先準D?
Inbody咁多機
你買千幾兩千唔準喇
請問新手想同時減肥增肌,卡路里攝取係咪應該<TDEE?
另外想問下操完腳之後適合做D咩帶氧運動?
tdee減一兩百
唔做
呢個配搭係咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞