(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
但真係都幾多post 講類似嘅野
你地係指呢樣野唔啱定係純粹覺得佢是但抄啲post想呃錢
https://www.instagram.com/reel/CTsYe9ZI8sq/?utm_medium=copy_link
比佢block咗🥲😭😂
睇效果 如果佢個隻rom對hip對刺激大過 普遍rom嘅咁咪佢啱囉
我推胸唔想用到三頭都可以縮短個Rom架
又係呢條友
推一餅都死死下憑咩教人
去咗杜拜丫嘛,好似目的地係去美國搵milos
Talk the talk, but I dont walk
宜家做推同拉嘅動作 左手外肘都有少少痛 請問有啲咩拉筋動作可以做
拉筋只會令肌肉無咁緊
絕大多數情況都唔會紓緩痛楚
正確做法係休息 唔見好轉就睇醫生/搵physio
啲大陸仔好信milos 個套
仲有美國版胡師傅查爾斯
好 我抖多排睇下點
我之前有睇過一次物理治療師 淨係用衝擊波吸十分鐘 講好少野 但我睇台灣三個字話電療舒緩只係維持好短時間 個治療師又無俾D具體運動建議我 之後就唔想去
我有睇果條片呀
問左physio朋友 佢話其實條片係無講錯
電療係只係片刻嘅紓緩
但佢自己睇症果時點都會電咗先 因為起碼會幫令到之後嘅treatment唔會太受痛楚影響 因為痛果啲位如果佢做啲手法治療果時個病人會因為痛而繃緊啲肌肉 會有少少影響
想請問咁多位師兄,小弟做緊upper lower split,背嘅動作只係做bb row正手同pull up/lat pull down

如果用cable low row嚟代替bb row得唔得?
得 相同movement pattern嘅動作都可以替代
減脂期間帶飯通常食咩
其實你食150都夠
190真係好多 加上增肌蛋白質食夠就得 食多冇乜用

雞胸
有時屋企整定 返工食飯叮返熱黎食 真係再難食十倍
鹽水浸定一大盒 然後推去煎/氣炸
翻叮都會無咁乾
好 試吓先 唔該晒
我試過
鹽水浸過
就算之後白烚都會好食少少
白烚比同事見到又係到嘈 諗起都覺得煩
有咩好嘈
食咁少得唔得架? 冇飯既? 白烚好慘喎!
依啲聽唔少
收到,唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞