(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區124 新手問野請睇#1

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
你唔係主動書面申請暫停,性質唔同
但你被停無得用設施時有冇問過個情況點處理
如果佢有口頭講淨計返新月份唔同,而合約會唔會停左兩個月自己延長兩個月
咁攪法 浪費晒 1萬尺
不如唔好開
冇問 佢地都冇提過嗰幾個月要交錢
淨係話交左錢會幫我搞返個face id
因為 之前講左合約完會自動續 逐個月計
我就傻鳩鳩以為佢逐個月既意思係逐個月交
唔知一定要持續地逐個月
我覺得自己好on9
唔會啦
無計,大場商業性質就係要咁
平時一到收工同lunch既時間,跑步機係爆曬

如果呢個唔係健身post,大部份人第一時間諗既運動就係跑步、游水重訓做機,會好易變到好大隻
跟住係跑步機邊行邊睇YouTube就覺做左運動!好健康,減到肥!

你諗下一個power rack加埋放餅架,可以放兩部跑機加部太空漫部機。班sales就可以同班師奶、叔叔、OL講唔怕無機做運動
跟住瘦唔到又可以叫佢地搵PT,PT第一堂一定同佢地講用跑機,set斜某個度數急行先減到肥,跟住每堂行返20分鐘先

所以…邊個連鎖gym場都係會好L多跑步機
真係 專門為班c拉而設咁
果d跑步機 我都冇玩過
要做帶氧 都只係去游水 順便晒下太陽
一開始中背其實做輕都得 最緊要感覺到中間係夾埋
跑步落街跑先爽
手既話 開始用左手打飛機先
腳就再諗諗
仲要除衫跑
膊弱咪拆多日做膊 唔好做兩日leg
啲師兄成日話雕琢啲muscle 就係邊樹弱咪雕邊度
學photoshop
你係指daily做個兩個動作用埋dropset?
上面位巴打俾我個push day提議就係
推平推斜推上夾胸
跟住再加埋你建議個兩個動作夠哂做
我諗住兩日leg可以一日集中squat一日集中dl
同埋成日都覺得做腳燒脂效率最高最抵屌
所以咪問你嘅目標係咩囉
我以前都係 狂做大肌肉+腳 又話有呢樣benefit 又話對嗰樣好啲 覺得做細肌肉好嘥
但係一直都埋怨自己對手臂細

之後比師兄點醒左
對手細咪操多啲對手囉
操6日啦唔好煩
胸+背

膊+手

胸+背
易事(塊鏡曲左
想請教吓大家做leg curl個陣,腳㬹會dorsiflex定plantarflex?

本身一直都係做緊dorsiflexion, 但硬係覺得啲力落咗去小腿度。之後想isolate個hamstring多啲,就試過用plantarflexed ankle做,但反而咁樣小腿好容易抽筋...
dorsiflexion
想問下大家 有冇人操let day係為左最大化上身
我自己想接觸街健 操腳都係為左消脂快 加睪酮
無錯
咁樣effective好多
睇多幾次條片,突然通左
因為聽到佢over tuck
咁我只要 elbows directly under the bar就ok
睇返自己拍D片都有over tuck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞