Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
有 錢梗係好
HT-S40R 未有消息
零售商未擺出黎
咁我擺房用梗加唔怕佢偏細聲 其實我都係睇中佢夠細條夠慳位
不過條550係咪仲缺緊貨?
缺貨咩?
我之前去買好似有好多貨咁嘅
巴打得閒出去問下好啲
早2個星期去咸片生命佢話10月先有貨
不過算啦我都諗住出埋消費券先買
竟然咁好賣
可能佢10月果轉有機會連埋隻subwoofer 返貨,因為我之前去買果陣啲sales 都話10月有機會有subwoofer, 我到時都留意下先
pb1000 pro micro不了, 細單元frequency response差d
巴打好似太大喇 我成間屋唔夠四百尺
我睇緊svs 3000 micro 諗住係美國買寄返黎
價錢應該平40%
JBL 9.1個2舊後置有無得掛牆?
你要拆返落嚟叉電wo
後置無地方可以俾佢坐枱
咁個電襟唔襟?
可以, 但應該要插micro usb長期叉住電
同埋要update firmware個陣要搬番落黎
咁都ok
唔會掛太高
都係梳化兩側
美版應該要自己set jumper改電壓
https://post76.hk/thread-329544-1-1.html

計埋運費如果同KEF差唔多又唔想麻煩可能直接買KEF好過
我改裝左個牆掛鎖死jbl個mount

1.5米高左右 睇戲先掛上去

你用黎掛後置個野係痴上去?
睇相好似痴的
就係貪佢可以唔使鑽窿 兩塊螺絲大貼+絲母上牆掛, 再係牆掛開窿用兩口螺絲+絲母上JBL mount, 十分穩陣
正wo
反射咁樣夠高
唔駛鑽窿但又有螺絲?
即係點?
幾正咁喎
睇相連咁大枝水都夠力承重
到時買左soundbar再買埋
呢個唔駛鑽牆有得諗

但油漆牆係咪用唔到 定知唔知有無得modify/加啲配件可以照用
啱啱收左q700a+9500s 梳化貼牆
本身諗住用3M隻無痕層架放後置 點知隻9500s大隻得滯好唔穩陣 而家企左喺到
https://www.hktvmall.com/p/H0389001_S_4710367441946
補link

如果有ching後置無咁大隻可以考慮下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞