Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
最後都係淘左對座地架 感覺穩陣啲

呢個款

多謝巴打們參與討論
q950a頂級都係萬一二左右, A9加sub要兩萬
可以俾埋keyboard 嗎
本來諗住買A7000
點知度一度太大塞唔入電視腳中間
電視係55X9500h 2腳之間得1230
A7000 闊1300

有冇同級推介?

其實SONY 條A7000 同 三叔條Q900A/Q700A 相比又如何?
最短又同級係jbl 9.1
q900a突左d唔知得唔得
記住度埋深度睇下擺唔擺得落
香港依D review post, 大部分都係鱔稿
Q700A $3300 行貨衝唔衝好
拍賣網
Q600A 同 Q700A 有咩分別 值唔值得上
比多少少 Hins ? 邊個網
諗住買q700a, 但間房冇位放9500s

諗到一個問題,如果我平時係用apple music 同apple tv 睇戲,我係唔係可以買一對HomePod mini頂住個雞頭當後置
同拉線7.1真喇叭比就貴架喇,間屋無能力拉線唯有比貴啲
用左幾年ysp2700
黎緊搬屋想換套有天空聲道既
有咩好選擇?
自己物業裝真9.1
新屋唔想拉線入牆,係咪sony 條a9 好?
我訂咗,睇評測暫時最好。如果想一體化咪Sennheiser AMBEO
唔係陳列,check過靚仔咪上,價錢咁抵。Q600A無eArc,都呢個價錢
大,好聲好多
因為本身諗住買水貨Q600A $23xx
都差一千銀 想問下有冇大分別
avlife d sales 就話冇乜分別
睇完柒碌個評測, 似乎A9比較岩冇辦法對稱放好d channel既人用, 同埋聽歌效果會比一般soundbar好, 但係如果講surround都係半斤八兩, 我自己就對佢default冇sub都冇中置都冇咩好感

不過a9個分離感點都會好過soundbar既, 始終唔係細單元砌埋一條野度, 但係個分別值唔值得依個價就見仁見智

youtube comment都有人問q950t值唔值得換, 佢地都答除非身痕, 唔係都唔使換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞