Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
香港啲屋真係又貴又垃圾,想玩到下好音響都好難
Ching 用samsung 電視?
得Q系列soundbar 先有
Out 筆直
我用緊sony
想問下 Q900A/Q950A 如果係插落 LG CX/C1 電視,係咪話如果 eARC 會 passthrough 唔到 multi-channel 既 LPCM ? 即係 PS5, Xbox 呢 d 如果插電視 HDMI port 就會得返 立體聲,

Workaround 係咪只能 PS5, Xbox 直插 Soundbar, 會有返最好既聲但係同時會失去 120hz 既能力?

唔該
成皮野喎,電競耳筒咪二千零蚊,價錢都反映曬
係, 不過反正用得着120hz嘅game唔多, 要真係玩120hz先插番電視
同埋應該可以揀output dolby digital, 不過係dvd 5.1級數
上兩星期Q600A水貨二千頭
唔係咁開心呀話
諗近買pas209 定係真係買5.1 sony HT RT4求意見
已買
個日落深水埗個間av乜乜(賣電視好平個間)sale 天龍 s216 又話拿咩獎又盛 唔洗二千 有沒ching 知有沒伏?
sw5都係得7吋, 我覺得同samsung一樣隻sub係敗筆, 仲要賣成6k

唔知showroom係咪房仔皇帝位同有冇得自己帶file去試, 我自己會拎2019 dts demo disc段transient黎試bass

可惜佢冇得自己加sub, 唔係差唔多價買可以買隻SVS有源
聽歌同睇戲唔同, 大scene如果唔夠bass會好唔immersive, 當然空間都係好重要因素
屋企電視喇叭壞壞地
想幾百蚊買個soundbar 用
有無推薦?
比老人家睇電視用有聲出就得
ambeo 同 a9 兩隻比邊隻靚聲d?
有冇巴打用緊denon home 550 搭多對home 150
想係屋企睇戲好似戲院啲音效咁係咪要買soundbar?
最強sound bar vs 黑科技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞