Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
比起Q600A嚟講,Q700A有eArc(當然你電視都要有喇),WiFi同Airplay呢啲功能,睇你用唔用得著,同埋覺得值唔值嗰一千銀。
Q600A本身冇Airplay,所以水貨叫做唔算閹割版,安裝音色嗰啲就唔會有乜差別架啦
但800a 同900a 定950a個sub 係一樣
好似吸引過700a
唔該哂
對我黎講就淨係爭eArc
Airplay 同 wifi 都冇乜點用
慳返一千算 如果音色冇乜分別

avlife d sales 都話如果係要好聽d 就上800/900
好似話, 600,700,800a 差個sub only
600a仲差隻後置係9100囉 如果會買埋後置的話
後悔冇訂Sony ht a9
而家訂要11月先派貨
q950t即係等於今年q900a加後置, 唔駛一萬蚊 (rtings比較下兩條soundbar個結果就明點解我話一樣)
單元大d聽歌好d都合理
就咁睇黎a9唔係話一定好過soundbar好多
環繞聲最好個隻nakamichi 9.2.4咁q多個喇叭都無佢咁貴(雖然香港應該無乜人擺得落)
Yamaha 條 bar 400 大家點睇?
依家訂囉,等等下,下年先有
如果講樣既話我唔明點解佢唔出黑色

明明影音野黑色最大路
諗諗下有樣野好神奇, a9好似唔駛知皇帝位係邊, 係咪預你成個area都聽到?
但其實如果只係放喺細房用,係咪sw3都夠?
唔清楚,仲未有兩隻sub單獨評測
我樓下仔房同女房,住村屋
睇下平時有冇偈傾囉,我同隔離啲村屋鄰居平時都有兩句。我覺得村屋鄰居感情仲好過私樓,以前住私樓好少同鄰居打招呼
以前住私樓,星期六日晏晝吹下saxophone,樓下都有師奶上黎投訴叫細聲啲嘈親佢個女溫書
直上a9啦
HomePod 做唔到純 surround
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞