Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
有冇spec?
本身都諗住加 不論600定700
但百老匯 9100 加返價
琴晚試左, 因為夜所以只開左2.5盏燈既音量, 一開始neo去club果段都唔會話d音樂cover左佢把聲, 不過愈後面佢講野就愈細聲

不過唔覺係聲效大聲過人聲, 因為冇其他聲效既時候neo講野都好細聲

p.s. 之前update左firmware fix samsung轉channel問題, 唔知關唔關事
Sony A9 會唔會好過入門wharfedale 5.1 ?
黎緊裝修諗緊用邊套
700可以加9500,後置有向天花音效
有冇人用Q900A+9500,如果唔係睇dolby atmos兩隻9500就唔會出聲?
可以點搞
其實個天空聲明唔明顯?
可以同你講唔明顯
而家搞緊大龍鳳 砌5.1.2 一對衛星 上燈槽做front height
soundbar轉adaptive mode
但其實分別不大 因為個channel無source只係條bar模擬加落去
係得少少背景聲咁 當俾自己J下個感覺
9500成2000幾蚊, 咁好似唔係太值
咁睇戲效果應該有分別嘅
影音界嚟講atmos都係大趨勢 netflix新片都愈嚟愈多有埋atmos
喇叭呢啲值唔值都係睇你要咩
1k樓下既soundbar係咪用黎都晒氣 想話平平地加隻
有無勇者訂Sonos beam 2?
睇5.1後置有無聲?無的話可能要update firmware
最後入左條三叔A550
凶宅 $1499 入手
我記得有巴打話等Klipsch Cinema 1200
我問過代理話唔會再返
舖頭啲sales話klipsch同jbl同一代理,如果返1200,jbl會變死貨

以入手ambeo
Set surround / adaptive mode睇下有無
電視平時無5.1 既話standard mode 係無聲出
都預左唔會返呢隻
呢隻會屌打曬其他band
咁仆街....佢搞JBL 9.1已經搞到成pat屎勞貨賣, 依家仲要唔番klipsch 可以blacklist
Klipsch soundbar 香港代理而家好似係呢個?
咁好似唔同, jbl代理應該係當代影音
唔可以咁講嘅, 用咗點樣都畀就咁電視出聲好
我見誠哥LG SL4同Sony HT-S100F都做緊999, JBL STV106就再平d
lg我就唔係好熟, 但如果sonyHT-S200F細支好多都係千幾蚊, 我有家人用緊好滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞