Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
岩岩google完都幾都人反映c1夾soundbar個問題,但我見啲台仔話JBL9.1好似支援,睇嚟無得揀了
香港代理而家賣緊國際版同大陸版
大陸版firmware update慢同無google home, chromecast
買之前問左先, 大鋪有國際版機會大d(亦都貴d)
我諗住兇宅/avlife買算
巴打 我都係英國 想買soundbar

發現好多model呢度都無

Jbl 9.1 見到有749£
但950t 750£
Sonos arc 都要799£

唔知買咩好

最想買番lg 但11 好貴 又無乜食評

諗住一係200£ 唔講究
一係就7-800£ 講究少少
我部電視都係c1
即係950t 唔使諗? 因為c1打機pass through唔到
係呀唔係乜model都有架,都係上網search下d細舖,jbl 9.1 減左嘅話其實性價比高,筆直無限梗係Klipsch 1200啦話晒香港冇

不過我會等到black friday睇左個價先再決定,我呢家用緊香港帶黎果條yamaha 207
我原本都想等 但仲有兩個月 會好痛苦

Jbl9.1 好怕中bug同埋後置舊電問題

三星d人話 除左聽歌咩都好。但我弊在又會聽歌又會睇劇
Kp1200 我搵到有間1200£

Jbl 有649 都想狗沖
冇計我唔鐘意三星品牌
巴打Klipsch 1200邊間賣£1200呀
Jbl 我覺得black friday 一定會減倒去£649
pc打機lg c1+samsung sound bar唔得
ps5唔用hdmi2.1直插soundbar都可以, 或者hdmi 2.1 120fps但低畫質加低音質dolby 5.1
自膠
原來1207+vat
啱啱行過通利見 yas 209 2千4百幾 屌唔屌得過?
我用緊 sony x9000f
Budget ~3k 想電戲果陣啲人聲清啲
早兩日見通利二千六百幾
samsung q70t 有冇人用過?效果如何?
換左新電視個speaker係後面o的聲好細好拆
想搵支入門sound bar, Sofa 電視距離大概 1.8米, 個廳長型有250" Up

睇中左yas 209, POLK s3同埋q60t
Q60T 5.1CH 好似最抵屌? (雖然好似比較難搵)
想問下巴打們邊支比較岩我個Case?
補充: 電視係三叔au8000
平價我唔太識分, 但如果驚睇戲同netflix人聲唔清最好揀有中央channel (3.1)嘅
換左sound bar 人聲都係好細,係咪netflix 死症?
前面有無3.0?
大家都係咁
sound bar 已調 dialog enhancer 做high, 同movie mode...

調大聲去聽人聲又驚嘈到鄰居
唔識咩係3.0, 一條sound bar 過, denon 216
216 即係2.1
無中置,睇吓有係clear voice 開
有多隻woofer 係咪3.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞