Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
Yamaha ax-v6a 6千蚊
加曬polk 入門喇叭都唔使萬五
買得a9其實錢都未必係最大concern

係拉線
其實都係
Sound bar 好A9 好 免拉線零技術
冇錯 用方便換音質
不過CP 值都係輸 q950
除非一定要 HDMI 2.1出4K 120
我都係,我部A8F 個座仲要貼曬地, 用緊Q70T 前面剛剛遮唔到,玩Q950都可能要買個架升高部電視
通常配掛牆電視
有無人知 Klipsch cinema 1200係咪多數無行
呢條正
應該係繼罪大後第二條support hdmi 2.1
同意
同埋sony所有野包括新soundbar都係唔支援VRR明明哩樣先最緊要
電視座枱 前面無乜位放soundbar 係咪得A9選擇
少成點?
退一步可以 Q700A (115.0 mm)+ 後置
就算當個 .2無咩效果,5.1已經好過癮

咁樣
深同高實夠
你係度一度個座中間 夠唔夠長zip 條bar 落去
有冇用緊Q900A 或暫Q950A既兄弟
講下你地hdmi係插邊個位?
點樣先用到佢個Q-symphony 同atmos功能
2021 三叔機種大部分中階以上機種

or

2020 Q80T/Q95T

atmos 就視乎片源 支援就會自動點燈
插eARC HDMI
機身有標明
好 度度先 如果想配返Sony 邊隻低玩d?
所以我都諗緊如果買Soundbar買Q950A定A9好
初步睇A9可能有wifi干擾問題
samsung經過上兩代之後干擾問題睇落解決左
哩一刻買我會揀q950a, 因為平d, 有sub仔又穩陣d
點解 三星個sub 仔咁細力….
唔係就好完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞