Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
自己搵下官網好似有型號對應
t字頭應1/2年前應該唔得
Q700A同Q800A 個woofer係咪都大分別?
個價多700蚊到
OK, good idea
之前買左Q700A, 聽日消費券到手就買埋9500s
本身都想咁玩
但比Q600A+9100S貴成個Dou好似唔多值
其實我唔覺得差幾多
我YAS209轉Q700A 隻十仔就大概等於800Avs700A個size
可能係個彈性差少少 但對整體感覺無咩影響 或者我唔係basshead啦
Q700A + 9500 5k 內搞得掂
明白,過幾日電視到再用消費券買,到時再試真d
邊到買咁平?
定係水貨?
得, 但ARC只出到streaming嘅dd+ atmos, blu ray嘅trueHD atmos出唔到
即係你睇netflix會出到但blu ray或者apple tv 4k就要插soundbar先出到
Q600A唔支援PCM 7.1, 但唔打機的話基本上唔駛理
用緊q60t + 9100s, 絕對係平價之選
裝左後置之後正左好多
Bose soundbar 700 推唔推薦
請問大家對q900a sb 有咩評價
samsung 做緊買電視送Q700A
好多人放出黎
9500最平2k
我打算係成套連SPEAKER長插, 所以應該OKAY
唔該巴打解答!
見carosell 的人都係放3中至尾,仲貴過price的鋪
9500當2k入到手, q700a 要3000入手幾難下
我2800 收到 有埋保養
有無 玩AVM 朋友可以講解下
隻sub 咁近, auto detect 後 個距離去到近5M
請問是正常嗎?

HW-Q700A+SWA9500S vs SN10Y
大家會點揀?
各位清, 小弟想買個soundbar俾電腦mon用, 有冇d平價推介?
個電腦mon嘅聲實在太劣質
聽咩歌都好似機械人唱歌咁
我見王wiki個mall有個5舊幾嘅JBL STV106,
好似算係平? 但會唔會都係好難聽?
太多人摸過...
聽歌買iloud好過
google完iloud係咪2千幾蚊1對?
補多少少資料
通常用嚟睇Netflix / YouTube聽吓KKBOX咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞