Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
5.1 個後置 左右 可以比較對向耳方向,呢個係普遍解決sofa 拍牆既方法,反而最麻煩係 後置對反射
Sofa 拍牆會唔知射咗去邊
咁慘 仲遲過迪迪尼
如果唔係四方形房可能q900a加後置好d
網上話update完可以出atmos(只限streaming, blu ray要直插soundbar)
要咁遲???
好想睇你哋開箱呀
邊個fd喺sony做講既?
source?
10000 budget 有咩選擇
Sony 電視本身想入A7000但差少少放唔落.....
而家考慮緊Sonos Arc
單支表現如何?
諗住下星期收埋3000尾數消費卷就出手
我訂a7000
同樣都係無人review
鬼佬都係得1-2個好奇怪
都已經月尾
Q950A
邊度有klipsch 1200賣
我喺英國
香港無望啦
點解香港無架
On9一問,會唔會寄黎香港
集運寄過黎都好貴下,我見重量4x lbs
計番滙率都16000港幣真係咁多人想買?
$15000左右
整唔整到套正常5.1.4玩下
新手入坑
電腦用 5.1 soundbar 有無推薦,個mon會用lg c1電視
打唔打機?唔打的話我而家會揀samsung q900a加後置
打的話samsung soundbar唔得, 因為eArc出唔到pcm 5.1/7.1 (除非你唔介意無hdmi 2.1, pc直插soundbar)
只可以講c1 PCM passthrough有問題, 答唔到你邊隻soundbar得
另外sony a7000 soundbar support hdmi2.1但唔支援VRR, 所以都廢左一半
打機呀,筆直6k個話有無咩選擇
用laptop 打機
想問sony x85J eArc出唔出到5.1/7.1
Soundbar考慮緊q700a
真係唔知因為我都係新手
所以先唔想煩一套sound bar解決晒算
如果jbl 9.1 減到£649都應該忍唔住出手個心就梗係想Klipsch 1200架啦
q700a加後置呢?
btw我係強烈推薦買後置嘅人, 睇下你搵唔搵到位擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞