Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
例如呢?
我之前用過
Bose 3000 + 後置
有點後悔換左st5000
睇戲都有現場感, 聽歌覺得非常出色!
如果真係後悔趁依家平平哋 放咗st5000, 在考慮a9 或者a7000啦
係咪關冇後置事?
都係
感覺好似後置無咩聲,要去到15度以上先至感受到dd
但係你有冇set 距離位置?
去Sony專門店
sales話好多人訂a7000
想問多唔多人sony電視配samsung soundbar 係咪應該都正常用到?
同埋例如q700a 隻sub仔 有無話一定要放前面 如果放sofa側邊得唔得?
A9 用唔到電視做中置定係a7000好呀
外國好似冇乜人講比較
求救 denon s216 定 yamaha b20a好?
唉。如果可以合體,就好。。。用緊條bose 500 soundbar
https://www.price.com.hk/product.php?p=482625

creative stage v2

入門點睇….

a7000 一萬銀 好誇張
2.1, 可能會有中間聲道人聲唔清問題
a7000唔見得一定好過q900a
請問咁多位對於samsung q900a soundbar 有d咩評價
原本諗住買q700a,百記就推我買q900a 加後置喇叭
有冇短身d sound bar for 24吋mon
想問下atmos果d 方位demo其實有無得dl,
定得bluray嘅demo碟?
https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/

普通都夠用 想多d就買碟
好心sony另外整多個中置出嚟賣啦,係都要配佢地電視電視邊有咁易話換就換
我喺度dl 咗d DTS 音訊嘅file, 喺電視播唔到,得畫無聲,話唔supprt 個音訊,但我上網睇我個型號應該support 㗎

*電視soundbar 都係Samsung Q70T
15度即係咩意思??
你指?音量
有無高手對Bose 500有咩評價
請問一下LG SN10Y有無咩問題?
好似無咩人提過咁 怕有伏
不嬲電視player都唔太掂, 一係用nvidia shield用kodi, apple tv, 一係插電腦播
早兩個月先買部A8H 都support 唔到呀陰公 萬五蚊買返黎用唔盡好似好嘥
但係買a7000 放左係電視櫃面又放唔到ps5 router
Apple TV 好似唔support dts
只support 有壓縮的ac-3
反而想知用Qnap Linux kodi support唔support到atmos/5.1
係啊
15度以上既音量,先有少少後置既聲音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞