Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
都係靠router 換channel避架啦
你較弱咪攪到上網易收唔到同慢咗
冇理由試哂咁多個channel都撞喎
5ghz channel 得好少比我揀 好似得34~ 48 比我揀
如果唔係 我都揀左3位數channel 黎避佢
我都係用緊orbi 呢部嘢都係好鳩
channel又少又冇得分開2.4同5
換velop算啦
https://www.avsforum.com/threads/need-help-sony-ht-st5000-subwoofer-makes-fluttering-sound-as-if-it-is-blown.2981318/

似乎係關backhaul事, 如果可以插線試下wired backhaul? 唔得就試下跟上面avs個instruction試下改backhaul channel
想請教下各位師兄

如果條soundbar 有 HDMI + 光纖 + EARC
3種唔同既input

有無話用邊種最好?
今晚研究下呢個點搞先, 唔識呢D咩黎 ,btw thanks bro
soundbar連電視用EARC
其他一律設備用HDMI 插 soundbar 上電視
希望我無答錯有錯求屌
見 SR-B20A 好似 CP值高啲
但配番 Sony TV 又好似 HT-S200F 夾啲
家人用緊Sony HT-S200F, 平平哋真係冇投訴
好羨慕呀
另外有冇訂埋subwoofer同後置呀?
師兄試完記住上嚟講下用後報告😊
我好耐之前好似聽過有人話st5000裏面個wi-fi 唔好連接2.4g
巴打,可唔可以講下有咩咁正,我都打算買
師兄你個subwoofer會唔會擺得好遠?
因為之前我將個subwoofer放得好遠, 跟住用 藍牙LDAC 聽歌會好窒, subwoofer有時仲會斷!
之後將個subwoofer擺近返條soundbar,佢裏面個wi-fi 連接去2.4 g, 問題暫時解決咗!

不過你可以試下打上去sony support嗰度問一問, 佢哋應該唔多唔少都有呢啲個案
訂左sw3 sw5驚太嘈
後置無暫時未有呢個要求
除非到時好想要先再加
我以為你會直上SW5
soundbar 放枱面, 隻sub 隔離地下咋~
我已經熄左個藍牙佢
打去support問下啦, 再唔係叫師傅上嚟睇下!
我自從將佢個wi-fi連咗去5ghz之後, 斷線情況真係接近無
如果唔斷既話, 就會呢個情況
https://www.youtube.com/watch?v=R0NDOcT9Ucs&ab_channel=AlanDePan
"仆仆"聲 隻sub

打去support 問下先
過咗保養未呀?
打電話去問下跟住叫師傅上嚟睇下啦🙏🏻
連線方便
聽歌睇戲表現都好
性價比一流
裝修個陣預左一個位放sub仔
放到sw3放唔到sw5
點解唔考慮a9呀
收咗呢個未?
收左喇
但無送貨日子
我早你一日訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞