Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
有無sony st5000 用家, 隻sub 成日斷線 唔穩定
一熄左router 就無事 , 有咩解決方法?
好似9月尾出bose 900
咩router?有冇試過轉channel?
有無師兄試過罪大X90J/ X95H 配 三叔A900A + A9000s?

打機睇戲有無bug? Atoms 係咪正常用到?
netgear orbi , 我google 過 好多人都有呢個問題, 係咪要靠轉channel 解決?
試咗先
電視:Sony KD-43X8000E
想買條千令蚊 soundbar 用嚟睇下劇聽下歌

Sony HT-S200F
Yamaha SR-B20A

想問下邊隻好啲
$Rich....
有冇人訂左sony A7000 9月尾送貨收到email
我到今日都未收到
我都係睇緊呢兩款
Sony 街價$1590
Yamaha 通利$1168
用緊x9000f 電視

外國評測
好似Yamaha好d
soundbar 黎黎去去得1,2,3channel比你揀 (已經揀埋secure link)
netgear orbi rbk50 轉5ghz 最盡得48
而家唯有將5ghz power set 做50% , 叫做好少少,
但都解決唔到
你應該set 2.4嗰邊喎
上外國網睇 soundbar 同隻sub 係靠 5ghz 連線, 所以搞到撞左
雖然隻soundbar 真係正, 但如果解決到呢個問題就好
成日睇睇下netflix/blu-ray, 一去到大爆炸 如果斷左隻sub 真係好無引

https://community.netgear.com/t5/Orbi/Sony-ST-HT5000-soundbar-s-connection-with-subwoofer-impacted-by/td-p/1819931
router同soundbar放得近唔近?有冇阻隔?
隻sub 係睡房門口
router(分機) 係睡房門口 既對面房 既櫃上 算係叫有牆隔左
母機係廳 天花度
想問當我買左套電視加soundbar
點樣play我harddisk file出dolby atmos?
我用部macbook play個file再經hdmi output出電視出唔出到dolby atmos?
你應該三舊野放近啲無遮擋試下,之後再試拎開router,soundbar同sub放埋一齊試。如果真係router問題,位又唔轉得,唯有買多舊orbi放入房
我試左好明顯 係netgear orbi mesh router 係會干擾 soundbar , sub 連線
當我熄左對面房隻router 就會無事 , 變番好正常, 但係熄左隻router 尾房就會收唔到wifi, 變相我睡房收唔到wifi 睇唔到netflix 頭都赤埋
有冇reset過router?
reset左都好幾次, 無乜太大幫助, 而家試下減弱5ghz power 到50%
試到頹左
用緊Q900A
想黎緊出左消費卷買埋9500s
邊到買抵啲? Av生命?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞