Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
sw5無早過
單支a7000好定ysp-5600 好?
冇留意添
ysp-5600 好似冇 eARC ?
本來sw5同a9一齊買,去到比錢頁面比唔到錢,原來兩樣野一個9月尾有貨,一個11月尾有貨,搞到要分開比錢
唔該哂
冇,不過想睇吓啲立體聲邊條好
其實買得都預咗唔用後置, 我對佢嘅表現暫時都好滿意
多謝師兄咁詳細解釋!
另外想問a7000係咪真係好過st5000好多呢???
師兄有冇訂埋後置喇叭呀
冇呀, 不過應該遲 D 會買埋
我屋企位置唔方便放後置喇叭, 所以之前平平哋買咗st5000
冇試到a7000

因為果日都係咁岩經過又冇人先試a9, 我主要用黎睇戲, 之前試過sony既soundbar我覺得surround表現唔係太滿意 唔記得係st5000定z9f
如果睇 DVD
TV: OLED55C1PCB
Player: 1. SONY BDP-S1500 Blu-ray Player HKD 660
2. SONY UBP-X700 Blu-ray Player HKD 2,350
Soundbar: ?? / 唔洗買啦你咁低要求

如果睇藍光
TV: OLED55C1PCB
Player: Panasonic UB9000 HKD 10,800 (改全區要幾錢?)
Soundbar: Q950A / A9 / 實體喇叭 + av amp

唔該你既意見
謝謝
係wor我睇錯左
之前搵 淘寶就都係大同小異基本款
美森有堆Sonos款靚啲但唔肯定其他牌子啱唔啱用同貴一截
如果你再有錢+有位就可以落啲影音舖睇就多選擇啲
不過我估大家後置通常都係貼梳化 同埋soundbar後置都偏弱雞 用啲專業腳都無咩意思
ub9000香港賣果D都係大陸版

軟改全區要上regionfreedom contribute等人批, 有d麻煩既, 唔熟可以去76 forum搵下, 都有唔少討論

另外唔同版本既分別係依度, 睇下你追唔追求極致, 日版要加牛用
咁復雜就唔咁攪啦...
得返50%有感覺
聲音要去到15度以上先感覺到
你指後置方便?
仲有我電視機櫃啱啱好120 cm, 新出嗰條a7000我都放唔到
巴打,其實你用咗幾耐?☹️
一年, 非常滿意
係啊
唔係太有感覺
你覺得呢
可能我要求唔高覺得還可以!
我情況係屋企一定擺唔到後置喇叭, 所以我先決定買佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞