Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
睇錯你係訂a9
放後置唔太想
恭喜曬你呀
依家先十幾號,應該無咁快有送貨時間
有無配埋2隻one做後置
雖然one質素真係好普通,但有後置個包圍感強好多
Yahama好似布面
但Sony 2018款
Yahama算近年份d
等街邊貨會唔會快過Sonysony 排到11月
新手一問 電視無earc 得arc 平時睇開netflix nowtv ps4

想買jbl 9.1 最簡單 係咪光纖去電視 之後買apple tv?
Bose出左900!
可以睇埋先買
平時都係喺房打ps5同睇戲,近排準備換mon睇中左三叔隻28” 4k 60hz,但冇內置speaker得兩個hdmi in, 3.5mm同usb所以諗住買sound bar出聲

原先睇中Sony HT-S200F貪佢夠細,聲又唔差但冇3.5mm port
然後見到HT-S20R價錢只係差少少而且係5.1同有3.5mm但就多幾舊野要擺同有綫連住後置嗰兩個細speaker又未諗到可以放邊
十五十六咁,有冇清可以俾啲意見

另外都擔心個mon嘅3.5mm唔夠力推S20R(利申唔識)同埋analogue signal聲會冇咁靚,但仆街PS5又得一個hdmi out而個mon又淨係得hdmi in,係咪另外買個splitter駁PS5一出二,一個hdmi插mon另一個用hdmi arc插sound bar主機會好啲

求解答
一係諗貴d而有hdmi port in嘅soundbar
一係不如買個2.1喇叭算, 反正用唔到surround sound

三叔電視呢款腳好差,
想換條長少少嘅soundbar都唔得
係, 不過arc都有機會出到netflix atmos, 睇電視支援
我上網見sony電視得arc配jbl 9.1好似會有問題
另外jbl 9.1最好唔好買大陸版, firmware update慢好多
水貨Q600A 同行貨Q700A大家會點揀?
其實三叔Q80T 配q900a + 9500s
係咪用唔盡個soundbar?
擺下面果格
要點先知唔係大陸版
對soundbar冇咩認識求教
入門級soundbar選擇
電視係三叔TU8500 2020 系列
SONY HT-S100F vs Yamaha SR-C20A
呢2個邊個好d?
SONY HT-S200F
同樣煩惱中 爭一千蚊
果一千係咪真係差咁遠
700A 多左eARC, WIFI 果堆野用到AIRPLAY
有chromecast同google home
聽巴打講而家大陸同國際版都有行貨賣, 要問清楚
如果唔想煩我建議唔好買jbl, 買其他牌子穩陣
咸片生命d sales 話兩條聽落冇乜分別
係要好聽就上900
有冇師兄用 denon dht s216 + samsung tv 睇netflix.
聲效就大大聲, 人聲就唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞