Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我貪佢可以拆隻無線後置出黎姐其實

同埋本身唔太熟soundbar 努力學習中
上手業主留咗對喇叭,但係得條線,無插頭
如果想駁落soundbar 或者電視機可以點做?

支soundbar本身冇咩問題,問題係jbl既support同firmware好差 好多人都話有夾機同各種小問題。利申我用緊國際版就冇遇過咩大問題既

所以就睇下你有幾需要無線後置,如果依個係must既話暫時得佢一支可以選擇
+av amp。冇可能直接入soundbar/tv的,加上得兩隻都冇咩用
無源喇叭要擴音機
廳用緊s216+samsung,唔覺有咁既問題,不過冇咩試過係廳睇戲。有冇咩netflix sample我今晚番去試下?
matrix 1, Neo 講野細聲到聽唔到咁濟.
哦,即係我先買部擴音機,再駁喇叭去擴音機再將擴音機駁電視?可唔可以駁notebook? 想係notebook 睇片
今晚試下再覆你
而家Avm 多數有曬hdmi in out
Notebook -> AVM -> 電視
AVM 後面 Front channel left right 駁個對無源喇叭出聲
sonos beams 出第二代 但落門市問又冇現貨
期貨黎
我以前間屋又係上手業主鑲對喇叭喺牆,對野又唔係靚,無乜聲。掛喺度篤眼篤鼻識玩淨係鑲喇叭線,除時換過對喇叭
Sonos Beam 2代點睇都好似要成四千幾
官網暫時都係preorder
美國正式出都要10月5
自膠
咁要諗beam 2 定 arc了
samsung電視係咪配返samsung soundbar好啲
600a 水加兩個後置會唔會正過700a
本身仲諗住遲d買denon 550+150
依家可以考慮轉sonos beam2 + one
jbl第一個soundbar算係咁la
網上見人講q950a firmware update完某d setting十仔無聲, 某d setting 5.1音源後置無聲之類, 都要等update左先解決到
用得soundbar有technical問題某程度上預左
正如我jbl 9.1當初用唔到eArc都好麻煩, 得一個hdmi in又用唔到hdmi switch
但唔知邊個update之後有一日我突然試下eArc無啦啦得左(我都唔知係soundbar定電視update事)
題外話, 咩叫做咸片生命
AV life
搞咗咁耐鬼佬都仲未有人比較a9 vs a7000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞