Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
諗緊A9 定 A7000
不過應該偏向7000

試完A9 又無想像中咁好
加埋自己用X90J 無s center
無中置啲人聲都係差少少
打錯 8 字
琴日去睇d sales 話
Q600A 同 Q700A 只係差在冇airplay d 功能
想問有冇fact check
師兄點睇A9同Q950A
A9 咩開箱都未有 唔敢講
950A 反射睇你環境
側繞極其量輔助 要四四方方廳先會反射曬應聲
電視打算用a90j 但唔知搭a9定q950a好 見有啲巴打又話a9無想像中咁好
LG C1
$3000-4000budget
買邊款好
條soundbar入面好似已經有對低音

利申乜柒都唔識 想買soundbar 最近又見到a7000好似幾好
唔洗諗 一定係獨立既sub同後置先有明顯效果
淨一條soundbar只可以叫好過冇
我明呀 但屋企個櫃太大冇位放十仔 如果淨係soundbar加對後置又有冇得諗呢
都可以呀 有後置啲聲既位置方向清楚好多
我就咁放梳化兩邊扶手位都ok
其實個sub都可以放梳化隔離
有咗佢睇戲打機體驗都係另一個層次
最好唔好放棄啦
放櫃前面😂
有冇link / search keyword
大蛇 電 搵唔到

但個頭真係好大下
冇咩意思...你要玩電就唔會只係換一條大陸線咁簡單
都係叫做換下啫
啲soundbar 仔 體質 唔值搞咁貴啦
見到凶宅 q900T display 貨
5千頭
如果三叔 Q70T + 後置想update , 兩支旗艦點簡?
Q950A vs Ambeo
想問邊條個天空聲明顯
我客廳直頭有盞四方天花燈係正天花中間,我而家直頭想拆走佢
不過為條Q70T可能唔值,第日如果up上旗艦sound bar有打後反射,可能真係會拆
燈都好大影響
想買一條過SOUNDBAR, 冇乜位
A9000好似唔多見評價, 有冇人搵到中肯REVIEW SHARE下
如果你係傳統個啲 八爪魚吊燈係中間
就真係拜拜
反射一定係平面越好
3000-4000 筆直
電視Q80T
用返Q600A 好, 定係S216 / lg sn7cy / YAS-209?
本身都係聽歌睇戲多, 鍾意BASS 勁少少
4000 有無機會買到LG Sn10cy 5.1.2
睇好多reviews 都話Samsung soundbar 配返samsung 電視好正
咁但係我而家用緊LG 電視
係咪唔太建議買Samsung?
想買套有後置既 有乜嘢好推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞