Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
hdmi switch? 我買過兩個都用唔到, 問過好似話soundbar要pass去電視唔同就咁插hdmi
因為ARC 出唔到atmos , 宜家全部機用晒個hdmi in
我P記電視三星bar無問題。
sub仔放邊唔係話咁嚴格,你可以自己聽住試吓。

今日試左可以一齊播放音樂

但唔知。有無辦法可以一齊播電影做5.1

我用NAS atmos mkv , 經HDMI IN 出到Atmos.
2280 收貨啦
Sonos arc
最近入手
好正
我都想買呢隻 雖然唔係咩新款
但好似唔錯 不過琴日落誠哥見到黑色勁惹塵
其實有soundbar 係咪無必要再買speaker,
eg. marshall woburn2
d人話聽演唱會都係用sound bar
Denon果隻Home 550有冇人用過?感覺如何?
睇你係咪木耳 soundbar係方便聽surround sound
演唱會可能有surround效果
普通聽歌soundbar唔會話好好
3000左右有咩推介
利申:samsung 電視qn90a
想問吓各位師兄如果sony ht-a9 或者a7000 個後置喺正梳化隔離擺得唔得
冇問題, soundbar既後置好多時都係咁擺
JBL 9.1? 我大半年前買都係8k幾
有無Ching 宜家有用三叔電視加soundbar 用Q-symphony
效果如何同抵唔抵玩
電腦用緊,還可以,一千唔使仲有乜要求。但就唔可以話好大聲。
依家咸片生命仲做緊$10xxx
我見price.com好多都list 8k尾, 不過之前有巴打話依家d貨全部都係國行冇chromecast, 想入手就要諗清楚係咪真係買佢
大陸版主要係firmware update得慢...遲國際版半年咁滯
同埋無google home, 如果無iphone我唔知點setup
反而samsung說明書話後置擺135度, 我心諗, 香港邊擺到
我依家掛牆都係斜向咁掛高 不過係香港真係冇咩可能個個都做到最fit擺位 記得擺完做calibration就ok
其實連聽音樂都ok
我有諗過白色但係同電視唔襯
原本想買A7000,點知無啦啦殺出Bose 900
等埋出左先再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞