Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
JbL 9.1同Sony a7000點揀
下年yamaha會不會出新嘅中高階soundbar呢?YSP2700和5600已是幾年前出的,之後都無新嘅中高階型號!
其實一套戲有幾多時間真係會出天花聲?

不過我買咗有dolby atmos
a7000性價比ok低, 後置同subwoofer都唔包, 後置又無天花聲, 唔太建議
咁三叔之前Q60系咪好抵屌, 3K 就有5.1 而家3.1都成4K幾,屌
放Q700A $3300 留tg 我搵你
其實電視係咪有EArc hdmi就支援到atoms? 部機本身無atoms但見佢有earc
9月尾了
a7000仲係乜消息都無
bose soundbar 900 香港會幾時出
我都等緊, 本身想10月1 就衝 denon 550 ,
而家好似等埋bose 900 再睇下點
想買個soundbar 送比老豆 (睇戲多)
~3k budget
空間有限 唔想有後置音箱
Sony ht-x8500 係咪一個好選擇?thanks
睇咗Andrew HT-A9 review
係佢最多讚賞嘅"soundbar"
另外A7000佢話係垃圾,可以skip
睇過d post 好似話人聲差d
我之前都有諗過,而家諗緊G700定Samsung好
電視sony 55x85j,用黎睇戲多,budget $5000,使唔使買返sony定係其他牌子都有好嘅推介?
之前都有諗住買ht-x8500,某鋪賣陳列品,我覺得soundbar陳列品都ok,唔會電視會長開。試果時我聽到天空聲(可能佢偷偷地收埋咗個天空喇叭),不過上網睇人講人聲好似muffle,所以冇買。
我買咗samsung q70t 嘅soundbar
想加多個後置喇叭(sea-9100/9000)
但梳化後兩邊都唔夠位放個直徑28cm底座嘅支架
想問下大家有冇其他方法解決?
去12 蚊店睇下有咩座岩
另外淘寶有專用架啊
睇下我#326嗰隻放唔放到落梳化底
再唔係last resort就上牆
原本睇咗專用架
但唔夠位 而家睇緊貼牆嘅架
唔該晒
巴打唔該你先
而家用落都受力嗎?個架睇落好難固定太喇叭咁
A7000都唔知有乜好買sub仔要收6000都做得出
A9係獨家新技術貴都正常, 佢成功的話過一兩年多d廠做就會平d
師兄 如果睇緊 denon 550 點解唔揀sonos beam gen2, 兩者我都考慮緊
其實後置喇叭唔會好重+個底座係金屬黎有啲重量 基本上都穩陣
同埋挨住張梳化都唔會點掂到佢 所以唔使擔心呢樣
CHING 知唔知誠哥有冇得試 beam gen2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞