Soundbar的決擇,求解答(7)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
唔該晒
Klipsch 1200真係唔捨得買£1449
我個皇帝位後面貼住牆,係唔係買7.1.2的soundbar也不會有明顯的後左和後右聲效?
用緊小米電視
2k內有咩推薦?
主要睇Netflix YouTube 同聽歌
新手一問 係咪用HDMI輸入?
上網睇 yas 109好唔好?
定貴少少買Bose 300 / sony ht-x8500
佢前面多喇叭, 後置都係兩個
無後置點都唔會有明顯左右聲, 除非係間四方形房俾位反彈同埋用ambeo級數
後置理論上100-110度左右已經ok
當然要睇下soundbar後置本身個建議位置, samsung話要135-150度但我見人放110度左右都照用
而家想用Sony 電視+ Samsung sound bar ,兩者支援Dolby Atoms,但兩隻牌子唔同,會唔會出事
三叔firmware 幾好
幾乎百搭都無事
撘LG電視eArc會出唔到lpcm 5.1/7.1
sony就無聽過有問題
我支Q700A應該出咗事, 配Sony A9S, call 咗三叔師父上黎換左底版都唔得, 唔知係咪firmware問題.
有咩問題?
之後點
第一會聽到電流聲, 第二人聲會突然濛咗, 要開番大聲先會正常返, 無論係電視定BT電話聽歌都係咁
咁唔係配電視問題啦
有冇換過條比你
有冇人訂sony a7000有送貨通知一直都未有
無呀, 要再打去三叔黎check多次
如果要行到dts virtual x使唔使source要有dts?
新手 得一部marshell bluetooth speaker

岩岩入手左部65寸Lg c1 oled

想買番個soundbar黎睇netflix同打機

原本想買denon 216 / sony htx8500 但朋友話而家新電視speaker都好夠。要買就買有sub仔既 唔係分別唔大

預算5000樓下 師兄有咩推介

想支援埋atmos
Q700a + 9100s 有筆直上9500s 後置
???
9100s 邊度買好
應該 幾間大鋪都有
用緊幾年前既Sony電視KD-49X9000E,得ARC。

想問如果用三叔Q950A,出唔出到Dolby Atmos?

同埋梳化後面已經係牆既話,隻後置係咪等同廢左武功?
出到

隻後置試下較到110-130度
之前百記最平,依家加返d 價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞