【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
漫畫基本上係講到好白 舊劇場版結局講白 連looping都已經講埋
個片場係佢地拍個陣有用到
詳情可以睇nhk個專訪
庵野第日如果手痕 可以拍返破同q中間到底發生乜事
或者再寫其中一個looping 總之唔好搞呢個結局就得
但係嗰個世界仲有明日香喺度….. 佢係rei 隔離坐咗喺度等地鐵
漫畫算啦, 小說Anima真係睇到人都傻
翻譯係一個問題, 但筆力可以話係差
松原秀典畫既Evangelion 3.0 (-120 min.)幾靚分鏡都OK
散左檔啦
貞本留低係galaxy, shin eva 既話題一句都唔tweet
最大問題係貞本軍國納粹發言,
twitter鬧慰安婦係on9抵死, 美國佬都拉埋嚟納粹
邊夠膽用佢啦個個都劃清界線啦
雪返幾年啦, 貞本無你地想像咁好, 納粹重症病人
弱弱一問,點解有巴打話明日香係複製人?
2:12:00 開始睇 Thanks
睇完 個劇本改到咁垃圾算唔算本世紀動物界最慘烈災難
個幕我覺得係明日香表達自己唯一價值係揸eva,同零波麗一樣

佢細個起歐洲見到細路真嗣一家三口,個記憶應該係真實,複製人lab個幕全部都係大個左既身體,似係明日香自己幻想出黎?

1. 零唔係為左揸eva為目的(白同黑前期只係收司令order既工具人, 後期先開始明白生存既意義, 然後死左 dllm庵野)
但複製兵團明日香係為左揸EVA而入大逃殺, 複製人死到返兩個 (式波 + 原型)

唔係幻想, 培養槽應該4 - 6歲左右, 實際等設定集
"細個起歐洲見到細路真嗣一家三口"
依個問題探討過應該係出席NERV某重要人物喪禮,
表現起碼真嗣有過老豆老母照顧, 而明日香無
庵野殺埋明日香老豆老母, 再同你講係明日香複製人
漫畫結局好似係完成左補完計劃,老豆見返老母,之後n咁多年後又有返人類,之後有個小朋友問媽媽啲EVA係咩,媽媽話係遺蹟嚟
即係TV版係本體 新劇場版係複製人?
漫畫結局係零黨END, 但零犧牲自己死左 (DLLM 貞本)
然後改寫真嗣同全世界記憶
遺跡仲有人研究, 研究成功既話即係EVA可能會有返
只不過無左補完工具, 軍用化EVA幾好
最後專登畫真嗣同明日香相遇返
(美籍德國人無啦啦又係日本, 又迫角色圍住真嗣轉, 死宅真噁心)
結局根本唔同
覺得個結局係講全部EVA嘅角色都只係演員
NG咗咁多次後,EVA呢套劇完咗啦,大家可以去拍自己想拍嘅劇

係新劇入面大家可能會以唔同角色重逢
話唔定佢地下套劇係拍涼宮春日呢
睇結尾點都係你的名字
唔係, 原型係1:30:00出現

呀係, 後面仲有渚薰睇住,
因為第十三號機要雙駕駛員,
所以原型式波(應該無肉體) + 殘支薰(有靈魂)再用技術強行控制(山下有畫/寫點做, 但我無印象講咩啦) + 複製式波(有肉體)
FF: 兩個式波靈魂整合
之前有巴打話
你當tv版同劇場版嘅人物 唔係同一個人
你咁睇就會易d明

而家終就加插設定話你知式波明日香係複製人

tv嘅物流明日香係物流明日香 唔係式波明日香嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞