【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
其實都冇話明日香最後同劍介一齊
唔講CP果啲野
麗啲戲份少撚到
不過見到真嗣長大成人係幾感動
對波係人造物
啲古典音樂嘅配樂好柔和 一流
成個plot 就係一個青少年(毒撚)成長嘅故事
前面畫到出腸咁 最尾個世界有冇就真係唔知
same理解, EVA概念應該係包埋阿莉莉絲同阿當,因為都係佢地嘅顯生物
無左莉莉絲同阿當即係無左神, 唔駛再Reboot
算係圓滿合理咁結束啦 完整咁描寫咗一個毒撚脱毒嘅故事 細節位唔洗考究 反正連庵野都唔明自己做緊咩
黑麗我當第二個人咁睇
好難接受真麗得幾個畫面 開解果到仲要最少篇幅
明明新劇場版個麗正宮氣場咁勁最尾都係乜都冇
唔覺
不過慶幸eva終於完到
當頂左加持個角色都講得通既
南極原來有5個十字架,一直以為只係4個光之巨人
舊版結局好睇啲完整啲
不過新版結局補完返大家當年俾舊版虐到有心理創傷嘅內心個世界有返希望
おめでとう
所以薰點解會話自己不停reboot?
仲要由細到大都見真嗣
因為eva個世界本身就不停reboot
直到真嗣係今次個時間線先大個仔?
其他都大概明
同埋龜劍叫明日香做式波 都幾生外
我覺得又無當初大家咁屌鬼
有d似係明日香最要人陪既時候果個係龜劍 而唔係真嗣
最後大家講返當初既感情有d似人大左同返舊暗戀對象提舊事
事實真係頂咗加持父親角色
所以唔覺最後佢哋係一對
我覺得係舊版同新版之間個世界不停咁loop
每次都bad ending
今次結局終於good ending到
明日香話毒撚需要一個母親,佢自己何嘗唔係需要一個父親呢
終於睇完
根本就係庵野自肥企劃 仲要特登畫到成年明日香咁撚正
一開始對黑麗冇乜感覺
但睇完第三村又唔係幾捨得
光之巨人即係咩
唔係得阿當一隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞