【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
咁樣庵野會俾元CP黨屌多兩錢重
其實最唔開心 係大家都無得等 無得再追 無再等待個種享受

因為無 la
真係完 la
唔會再有故事出現 la
死亡宣告姐
咁就真係暗示有野喎
唔似而家咁各有解讀
係解脫黎
屌 複製人黎咋 唔係tv果個又乜好崩潰
零就唔同 由始到終都係複製人
我都唔係好明冬月點解會幫佢咁多次
佢同律子的描述又係最少
睇佢今集嘅對話
佢似係想見證碇源堂同唯到最後
大波母愛
唯知道入咗初號機就出唔翻黎,但係佢叫冬月保守秘密同埋拓冬月照顧碇,碇就一直以為係意外
所以冬月一直都喺碇身邊
點解大家都覺得式波係clone 就無所謂
惣流就唔得?
明明大家都係明日香

不過我都認同, TV 版既明日香描寫真係全面好多
而且係獨特唯一既存在
將明日香設定成複製人真係好似貶低左明日香既價值咁
你問返我 你自己都寫左原因啦
我覺得完得好好
睇完個人好釋懷
啲人話新劇場版係畫蛇添足
我反而覺得加埋呢4集劇場版先係真正補完成套Eva
要大家放低EVA呢套作品 係時候長大
好滿意呢個結局
如果係由tv版追開感受會好深
我依家真係好恩惠
之前劇透post
有個傻仔話真希波可以由任一角色取代
睇tv版同eoe明日香同真嗣係有d野,新版唔寫佢兩個真係好多人都打個突,不過等左咁耐已經用平常心面對
認同
尤其最後海灘同戲棚嗰兩幕睇到我哭撚咗
佢冇得著姐
當時邊搵到保護衣

套駕駛服都有保護作用
一開始律子佢地都係著呢套
不過真嗣冇頭盔
可能已經中左少少「輻射」
冬月係暗戀唯
佢當初仲好憎碇源道
知道佢地結咗訓好愕然

睇舊tv版講nerv gehirun個集
根本舊版係半完成品
佢有好多諗法
當時未完成到

例如eoe有好多實境畫面
當時冇解釋清楚
新版就清楚表達左
佢地由動畫世界走入現實

舊26話都有一段劇情
係一個冇eva既世界
新版就將呢個諗法實現得更好
可惜冇左美里做老師
如果今集真希波既位置由明日香做既話
其實都會好完美
亦都滿足好多由tv 版開始睇既fans

如果由真希波代替明日香犧牲
甲板上真治, 美里, 明日香呢三個舊TV 版既家族組合
就可以重現自破同Q 以來一家人既大和解

由明日香對mark 9-12 就好似為自己報返25 年前俾量產機分屍既仇咁

最後由明日香出現, 黑白既世界變成彩色
迎接真治
咁就真係超級大團圓, 所有fans 都可以安心畢業

利申: 真希波黨
唔關事, 最大問題係鋪設唔夠同係劇院睇係無得暫停
再加上訊息代差同以訛傳訛先搞到當時田地

你鋪設寫多少少, 唔好斷曬片咁,
寫好d真嗣x瑪莉ending係無問題, 唔係得十句對話都無
當然啦, 庵野目的係想表達既係佢既溫柔結局

==== 以下廢文 (唔想見到就block啦, 記得mark係on9仔) ====

劍介當明日香係客人, 叫"式波"。
有冇人理劍介感受, 點解劍介一定要依個刁蠻公主?
就係因為係佢屋企當眾裸體? 住左係劍介屋企?
入屋前:
燃料を取ってるから, 先に入っててれ (我去拎d燃料, 你入去先啦)

如果係一對左, 以日本人性格, 第一件事應該自己開門然後做介紹, 而唔係叫你入去先啦。 望下冬治。
- 係呀, 你知你女友/老婆會係屋企只著底衫同會裸跑, 你會俾你個朋友入屋睇飽先。
- 又明知係自己前情敵你又會接佢嚟屋企做咩姐? 曬命? 睇下你個loser 佢死蛇咁仲要幫佢執屎, 我劍介6點鐘就出去做野做到入夜先返屋企都真係幾得閒
- 劍介屋企得一張單人床, 嗯, 咁多年都係單人床你女友/老婆屌唔屌你? (唔大d可以離遠d都屌7你) 又自己開帆布床為咩姐?

入屋後, 劍介係掉毛巾去明日香頭度。真係老婆/女友, 緊係用毛巾包住明日香啦嚟個親密接觸, 曬命都唔識曬
然後就解釋點解明日香係度:
先客だ, しばらうちに居ると思う (係先嚟到既客人, 會暫住係我屋企度)
諸事情あって, 式波は村には顔出さないだ (由於好多原因, 式波唔可以係村度出現)

劍介既解釋佢地會在意講咩? 無啦, 佢地睇到既係爽爽既NTR感
亦都無人在意劍介為左真嗣做左幾多野, 庵野既溫柔根本唔理啦
ケンケンケンケンケンケンケンケンFF先係實際
公仔套唔講啦, 講到自己都煩

要心理沖擊同崩潰, EOE完左真人版一早沖擊過一次
綾波變左player成日轉仔, 明日香同冬治屌埋一地condom,
綾波每日返工教明日香點玩仔,
然後庵野扮真嗣嚟句"明日香, 無我既世界"
一次過撚曬兩個CP黨, 雙重NTR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞