【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
新劇場版由2.0就已經係複製人
揸三號機嗰陣畀第九使徒污染咗 之後封印咗
插住隻眼支野就係淨化L結界支野
完得好好啦算係
REBOOT成個世界將所有使徒同EVA都消除左佢
我諗依個都係庵野自己既夢想
庵野:早知當年唔作
應該係放過我啦
諗返起其實薰係咪on9仔?
究竟佢被源堂fake左幾多次 次次去到臨門先知
全部實驗失敗死曬了
死剩2個
一切都係亞當既控制之內
準備好成月球既薰俾你班友玩
一出場已經係複製人
佢其實就係歐洲支部版凌波麗(凌波型)
式波剩翻兩個,一個就係我地睇得嘅明日香,另一個可能係13號機入面個個?(但明日香話佢係原型所以未必計)
其他式波型喺歐洲訓練嗰陣已經全部淘汰晒
老實, 新劇場版有D失望
整體上舊版我會覺得好睇好多, 新版頭半係睇真嗣點廢柴, 同埋身邊D人點樣就佢
到碇源堂計劃進入收尾, wille無力翻盤, 真嗣企出黎想ikimasu
點知兩條女發癲, 我睇到擰哂頭, 真嗣大人廢左個幾兩個鐘, 終於出手拯救世界
佢唔出手, 你地等變橙汁
最後主角光環發動, 父子決鬥, 打下打下變左父子談心
wille發動寫輪眼, 睇一眼就可以複制重要道具
終幕真嗣由廢柴變左做黃大仙 有求必應

睇完後, 庵野貫徹始終, 真嗣由頭廢到終戰前
感覺係想寫真嗣成長, 但感覺好累贅, 舊TV版, 真嗣都會反抗
新劇場版完全係廢物一件, 唔係太明點解日本評價會咁高
我知呀,咁舊石係咩嚟?
長髮綾波唔係初號機裡面咩? 佢應該係2.0真嗣救出果個綾波
分明日香屍果班?
記得嗰排有啲劇透係度帶劍香嗰風向嘅時候已經有人講過,香黨都仲有re-take,麗黨咩都無永遠就比人撚狗
新劇係唯一一版真嗣敢面對佢老豆
加持阻止既係真三沖 唔係近三沖
詳情可以睇睇現有情報整合出空白14年既猜想

https://www.bilibili.com/video/BV1xo4y1U7Sv

https://www.bilibili.com/video/BV1u64y1q7sj

https://www.bilibili.com/video/BV13g411j7Mj
TV版都有面對佢老豆, 分別係KO鈴原後離開nerv, 以及第十使徒來襲, 不過兩父子談心向對方表現自己軟弱一面的確是首次
冇人討論加持同美里先似真嗣既老豆老母
13號機入面嗰兩個駕駛一個係渚薰(靈魂),一個係式波明日香原型(推測,呢段我都睇到好謎)

長髮綾波(靈魂)喺破之後一直喺初號機入面直至14年後真嗣reboot全世界
今次直頭係問佢老豆想點,跟住敢用言語論破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞