【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
有冇講過新劇場版世界有冇惣流?係咪直接就變咗式波複製人?
由part 1追起就會知道CP黨有幾恐怖
如果唔係鐘意真希波既話
我都覺得拉閘收工去新世界呢個處理手法
真係好麻麻
咁樣應該係一個香黨大勝既既視感
但咁樣一黎違背左真希波登場背後既隱喻
二黎呼應唔到庵野訪談擁抱缺陷呢樣野
但起碼終入面 證實左真嗣同明日香都互相鍾意過對方 件事都算幾唯美
而且終既結局係真嗣會長大
留返呢對CP喺14歲既封印入面 呢對冤就家可以一路永續落去
當時係咁做搬運工
將日本既劇透同改圖搬過黎
瘋狂撚鳩香香黨
拉閘嗰下真嗣仲係諗住犧牲自己
俾老母救左之後先喺海灘度履行同真希波既約定
冬月做咩變左橙汁
其實當時過左幾日睇返多啲資料流出就feel到唔係嗰回事
所以選擇左無視 等真係有消息上畫先再慢慢理返套戲
明日香都講左
真嗣係需要母親
真希波係做到

作為傲嬌始祖既明日香
係取代唔到真希波既母親屬性
hand of fate
好撚好聽
你講得詳細啲不過基本上我睇法同你差唔多
劍劍形狀純屬子虛烏有 唔知啲人點樣可以理解成咁
自己睇完兩次同果陣睇劇透嘅感受都差幾遠下

你打太長我唔quote 啦

其實shin 我最enjoy 都係未上之前但已經劇透晒
大家係度瘋狂討論cp 同角色問題既時候
最深印象係中間有人搵返設定集廢棄原案
當時破已經諗住真希波升格做女主角

由nhk 到舞台挨拶,到new type 專題再到final 特典
khara 一路係度加燃料炎上

睇呢個過程仲有趣過睇套戲
第一集打第五使徒前麗係咪都係講sayonara
當時大家係咁
14歲vs28歲呢個設定實在太殘酷
無呢14年都唔會將呢番說話講出口
14歲需要母親我都明
去到新世界28都仲要係要母親?
真, 其實果時幾正, 成日有新消息搞嚟搞去 除左俾人日日撚

一開始nhk近乎劇透
第一場舞台挨拶 + new type引爆
然後khara由得佢, 仲協助咁
到票房開始死下死下
岡田斗司夫出聲唱真希波係就庵野老婆
東映東寶拉khara一齊講清楚 (笑死我)
過唔到百億啦, 出招救火
然後出漫畫補鑊

日日新鮮鑊鑊甘
搞到睇套戲都無咩感動

睇nhk就知, 成套戲最慘就係鶴卷和哉 (明既應該知笑位)
新世界就由老母變老婆啦

真治已經成長到大家都唔認得
其實唔係唔得
睇下隔離馬沙, 但人地有故事鋪設架
ララァ・スンは、私の母になってくれるかもしれなかった女性だ。
我覺得真嗣話鐘意過明日香,係講緊tv版和舊劇場版
唔係14歲需要母親呀
係真嗣需要母親

母親意思係溫柔體貼細心
識照顧人
無私付出
呢類特質

有啲人就係鍾意照顧人
有啲鍾意俾人照顧
同年齡無關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞