【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
點解真希波係背信者
嚴格黎講係由真嗣設定新世紀 最終老豆老母代為執行
因為跟據佢同唯、源堂、冬月做研究既背景
佢一定知道唔少內情甚至有份參與補完
但源堂既版本(見返唯)未必係佢接受既方式
可能係佢知道呢個唔係唯既意願(其他實現補完既方式)
於是更想選擇後者(代替唯保護真嗣)
但係舊版最後一幕真嗣明日香喺LCL海灘嗰度個感覺太絕望
唔似今次咁開朗光明
唔係得佢兩個
想變人都可以做番人
The end of evagelion
薰講唔係佢第一次,之前經歷好多次
其實應該係講TV版結局,舊劇場版結局,同埋漫畫版結局
新劇場版最終嘅結局有啲似將三個結局混合
係漫畫版結局嘅改良,漫畫版結局新世界係冇咗零同薰,今集嘅結局補完返佢兩個係新世界有美好嘅將來
佢老咪庵野咁唔鐘意eva
就咪撚再搞新劇場版啦 搞撚到Q成督屎咁
終又為咗幫Q兜又趕住收工搞到不倫不類
講到尾咪又係為咗cap水
一個family crsis 差啲搞到冚球剷
佢之前監製嗰一套哥斯拉, 咪又係垃圾
又借啲意話因為套哥斯拉,推遲eva
佢係越行越後啫,
變白我諗係想表達都同舊綾波一樣有自己意識
今次新海誠感覺
以前係薰+零幫真嗣實現願望,
今次係真嗣+真希波取代左,
真嗣今次幫其他人實現願望,
所以薰話原來自己一直誤解左真嗣願望
物流明日香
訓前一推,仍未二刷,因次字幕太差。
新映快比好消息啦
唔好係佢新平台上,最好重上哂4集比我入場睇多次
有日庵野發現唔太夠錢洗

就出個eva新劇場版 番外 空白的十四年
但新海誠諗通左, 唔會同錢作對
東寶投資少少唔係全線上, 都是但過百億

東映東寶投資全線影院, 望住庵野豪言百億
磨到出盡法寶先就deadline先過百億
咁大投資應該對賭啦, 係咁出特典都心照啦
我知有唔少人係度笑CP黨, 但依加既EVA係靠死忠, CP, 人設黨搵食
唔通靠依部個作品實力咩, 依部無左EVA個名什麼都不是

老實講唔係fans, 睇依套野真係搵嚟搞
睇緊黑人問號睇完都係黑人問號, 唔會想睇第二次

我反而想睇老豆
終於搞掂
其實結局冇輸家
一切都係黑白月同EVA既錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞