【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
咁對真治黎講應該都係good 既
擺脫左個痴撚線既世界
你睇真治最尾拖住個大波妹笑得幾爽朗

其他人留係eva 世界要慢慢重建文明
明日香可能仲會覺得內疚,自己終於變返普通人
但係睇住自己最鐘意既人同最親密既戰友拯救世界而犧牲
即係要好似天降咁
許最後一個願就係過返平凡生活
然後鏡頭一轉就去左碇真嗣育成計劃嗰邊
咁大家人齊喇,bbq ending喇,先叫好嘅
咁我一開初睇嗰邊算啦

宜家呢個end先有庵野呢d藝術家風範
故事入面得真嗣一個人既時間永遠都少左14年
就算佢點改變個世界冇左eva
佢都唔會生到14年既經歷出黎
就算佢返得到去eva世界佢都好難融入得返佢識既人到
所以佢留低係現實可能已經係最好既結局
好似高達uc年代咁 沒完沒了
坦白講,失望,但又講唔出失望係邊。如果當係一個平行世界,都可以接受,甚至可以講拍得唔錯。
其實Gainax係咩環境 又講到經營不善
管理層亂使錢 但貞本又過埋去khara

有其他大佬睇住庵野都好 而家新劇場版搞到咁
散左檔啦
貞本留低係galaxy, shin eva 既話題一句都唔tweet
桜流し呢隻碟咪貞本畫封面

點解話佢同新劇場版完全無關?
新版漫畫貞本有重新畫過封面添

事實上貞本就係q 之後退出左khara, 連相談役個位都quit 埋
twitter 上甚至爆過庵野向galaxy 追債既內幕
shin eva 由上映到而家, 一句關於eva 既話題都無tweet 過
其實Gainax係咩環境 又講到經營不善
管理層亂使錢 但貞本又過埋去khara

有其他大佬睇住庵野都好 而家新劇場版搞到咁
你都可以話係平行世界
但依個係所有平行世界既終結,一切都係依到完結
TV 26集已經話過你知冇可能咁行貨
綾波搞嗰餐飯如果食得成,結果會有所不同
兩父子或者唔需要搞到要上電車先和解到
無錯 主要係庵野唔會做重覆既野
你要佢4集都做破咁熱血,佢絕對做到
但制作特輯佢強調過好多次要試新野
拉埋老豆入主場(電車)
贏硬啦
大佬我呢個電車主場廿年架喇
上次就綾波入白巨人(Lilith),今集就司令入白巨人(13號機覺醒)

仲要d角度畫面好似,係咪特登
可能破對佢嚟講先係新嘢,咁熱血咁正路
呢個真
後面好多似曾相識嘅分鏡
睇住個角色成長係一件好事,老庵佢都想擺脫Eva,一個Happy ending,好過做死唔斷氣系列,好似強殖獵人都係有生之年系列
現實同你過人世既有幾何會係初戀
渣過Eva既咀咒,同埋真希波同緒一樣輪迴過好多次,咁樣推論就會合理化點解佢知2號機獸化系統同Code
咁唯幫真嗣擋槍個下咪係多9餘
唔擋嗰野應該當場死鳩埋,去唔到現實世界
懷疑真希波都用左複製技術,佢有探過真治張相
真希波知多數因為佢一開頭同老碇、加持、冬月同一條船
佢同加持都跳左反
好奇係咪得我覺得
奄野特登畫到咁差 啲對戰位我覺得玩野致敬多 今集主要好似係睇文戲為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞