【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
自post, 自己補完自已, 繼續藍色窗簾
當真嗣企返起身, 會出去跟劍介做野同自動做家務, 已經當左劍介度係自己屋企
"ただいま"

可惜, 明日香當屋企既地方係wunder既炸彈屋
"ただいま"

明日香改人花名都係有d距離感, 就算真希波對佢咁好都係叫四眼妹。
叫廢柴緊既真嗣做小鬼。只有<破>果時, 佢直接叫美里, バカシンジ(同Q一開始+海灘補完)先係佢最美好既家庭時光。

==========
明日香或者真係好粗暴, 但的確關心真嗣, 明日香好溫柔對真嗣先係有問題www
對住真嗣本身就係恨鐵不成鋼, 30:07
放低遊戲機, 著駕駛服遮住DSS, 但真嗣依然FF到有DSS
遊戲機(off機)鏡頭, 都係之後去搵真嗣先有 (e.g. 1:07:55)

用力塞真嗣食野都係為佢好, 因為邊個講咩都佢都唔會聽同佢依加係抑鬱到絕食等死咁
恨鐵不成鋼:

好啦, 唱夠白面啦, 轉頭就擔心佢唔知去左邊

然後邊打機邊應劍介
別に, あいつのためじゃない (無咩野, 又唔係為左佢[傲嬌發言])
自分勝手に死ぬのは, この私が絶対に許せないだけよ (我絕對唔會原諒/俾佢自己自私咁死左佢) [日文差 load唔清楚]

好啦第日落雨, 同公仔講
これまでもこれからも, ずっと一人それが当たり前なのよ, アスカ (由過去到現在同將來一直都係自己一個人, 就係咁既啦, 明白香)
溫柔既專業唱紅面綾波麗嚟啦, 明白香又邊打機邊串下自己個情敵既好感係人造 (初期ロットか 第一批?講咩春, 初期型號, 有漢字都唔照抄, google都無咁差)

但黑綾波麗唔知咩係串同根本無所謂
明日香就是但佢啦, 講廢柴mode真嗣係邊, 但叫綾波麗順手拎能量餅俾佢食啦, 能量餅易帶同支持得耐D
第三村都係煮新鮮野食, 可以推斷明日香同劍介先可能有依種戰糧,
所以綾波麗都會嚟劍介依度拎定d去送飯 (綾波真係溫柔, 做完野就係度睇住真嗣)

個構圖同<破>美里屋企好似, 一個大人兩個細路

同埋明日香, 劍介都係等真嗣好返先有新鮮住家飯食(誤
Anima真嗣就係所有屋企死懶鬼明日香既終極目標, 所以先叫Anima

點都好, Amazon個中文翻譯真係差寫寫下變左翻譯吐糟
建議有能力直接睇英文字幕, 無記錯khara員工翻譯
btw 頭先見到有師兄講小光咒語日文問題
成套作品
角色之間既道別都係講sayonara

只有加持對美里,真希波對明日香
係講“達者でな”,“お達者で”
呢個先係真正永別既象徵
渚薰係唔係碇司令人造人
司令肉體+亞當靈魂
所以先咁幫真嗣
類似凌波設定: 先天對真嗣有好感

劍劍明明無NTR到
呢個綾波複製品好討喜,唔洗再打生打死
變橙汁前有好好生活過
著新戰鬥服果下wonder sawn 起動音好正
香香世一
設定上復制人要 靈魂 麗係莉莉斯 咁復制明日香呢
さよならって何? ("再見"係咩?)
そうねまた会うためのおまじない ("再見"就係再次相見既魔法/咒語)

姫 お達者で (公主保重) 講出保重係真重好多, 但唔係小光咒語系列
但你講起我見先明(FF)點解真希波係海灘出現,
因為明日香係心底係接受左既家人係真希波而唔係劍介
真希波亦都係連結明日香同真嗣關鍵人, 正如佢係海報既X姿勢

不過算啦最尾真嗣俾庵野奪舍但又係官方否認夢洋子同真希波有關係
其實大方D認左佢最尾係佢兩公婆奪舍, 大家其實都唔介意既啦
BD改埋畫面做佢兩公婆一齊跑出去咁米一流囉
其實角色都係工具人姐, 唔好用工具人啦, 親身"特攝"愛妻號!
律子喺新劇場版入面冇哂劇情,仲要剪個咁核突嘅短髮造形
最正係之前叫哂春既cp廚收哂皮
反正最後所有圍繞補完既核心都係庵野
真嗣係庵野 源堂都係庵野
四百個你八百個你 庵野自肥企劃 done
新劇場版律子連碇源堂條線都冇埋
鑽完牛角尖 不願面對
黑綾波開始有人性就自爆
明日香=複制人+使徒
真希波=外掛
最後擺脫輪迴,全部人解脫
明日香同真嗣十足秒5咁
好多衝撃,雖然好多位唔明,但最後都哭撚左
等左咁耐好似釋懷左又好似冇,有時間應該會由頭睇一次

還我明日香呀
我覺得改走左雖然係會減弱律子存在感
但係對描寫司令果種病態化想唯復活既感情再深厚d
但我有d 唔明點解黑綾波係lcl 前會變返白色
同埋變之前講野重覆左幾個shot
係咪又代表其實依個世界都係重覆緊
其實舊版都係正面既
最後真𠻸都願意接觸返其他人
舊劇場 係咪有套 全世界都變成CLC
得返真同明日香
明日香始終都係自己一個
庵野DLLM!!!!!!!!!
Air-真心為你
有唔係更加病態咩,為左復活唯,行用完律子老母再利用律子,我都唔記得係咪有肉體關係啦,隔左咁多年,又出咁多同人h漫
剛睇完, 由細睇到大既一部作品終於完結
complete 埋我
劇情都係有唔少睇唔明, 但應該唔太重要
最重要既係真嗣由以前最乞人憎既無敵中二病自閉仔, 成長為一個男人
由佢創造無EVA既世界比其他人好好生活
無提及過過
薰咁care真嗣係因為薰同真嗣個名喺生命之書寫埋咗一齊(新設定)
炒到好貴了 利申有買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞