【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
最尾紅海個明日香係TV版果明日香
但點解會成長左
班長果個場面用またね 先合乎情理
而且佢咁樣係會同序矛盾
咁 黑&白 麗 兩個唔同版本既さようなら , 黑麗係的確想再見返真嗣既。
麗還麗 唯還唯
「我地都可以唔洗等EVA, 庵野都可以唔使拍EVA」

我都有一樣感覺
庵野自己都想脫離eva呢個魔掌
係喎 唔記得左佢被使徒入侵
其實2號機都好慘 冇一忽完整 設定整到奇奇怪怪
Godzilla產品都要撚一撚
我覺得係EOE果個黎 可能係畫法唔同
上面有人講 只有明日香佢自己冇補完到
好似都冇交代佢最後點
但當中對話唔知點解令我覺得係庵野對初戀情人的補完
特登咁講
因為現實中多數送別,真係永別先會用sayonara
sayonara 中再會既意義已經消失左

黑波只係一個乜都唔識既小朋友
所以用個positive 既講法同佢解釋
sayonara 唔一定係一件傷心既事
如果無設定話複製人之間記憶可以轉移
就應該係同一個 講當年便當好食 有鐘意過對方
眼有淨L結界 抑制當年被使徒入侵3號機既後遺症

13號機入面果個“原型“無解釋 自己腦補係碇成個計劃本身有個“原型明日香“ 之後灌左入去13號機 用黎對付複製人版明日香
明日香由頭到尾應該係得一個,佢最後del淨兩個個時有一個英文文件畫面,用GOOGLE翻譯對照大概係最後2個之中其中1個被淘汰,然後剩低既最後一個應該就係新劇場版既明日香
睇緊,庵野真係pro, 同富樫真係唔同
模型都出埋
訪問見庵野話角度太普通
電影真係好多另類角度
但太多另類反而唔自然,畫面轉換時間快

完啦,無eva睇哭撚咗
無架啦,庵野已經唔再係以前既果個佢
自然就唔會再拍出以前果種eva
終於都完
可惜睇唔明...睇睇下都無心機睇

等左咁多年...
最好睇都係破
最尾仲話自己唔pro,富樫聽唔聽到
respect
睇完
其實主要角色有個結局完結就算

中間無解或唔明地方就算了
不嬲套野就係咁

而且都唔係重點

例如原型淩波話佢有左自己意識之類所以爆破變番LCL

總之大家點理解就點理解就算
啱啱睇完
你唯有認同eva係佢嘅作品
而家見到嘅就係佢心目中理想嘅product

所以fans有fans討論到2046
庵野自己就任務完成咩都唔想再理

呢隻實際係山口式Figure 唔係模型
個時太貴冇買
諗住之後有

點知佢撚大家一鑊
係新劇場版入面 式波明日香一直都係複製人

式波明日香唔係物流明日香 係另外一個人
你咁諗會容易d
上Eva 2號機果陣都有services
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞