【終於上映】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (8)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
最正係配埋件衫咮身d聲
漫畫有寫副司令都鐘意唯, 所以其實副司令同司令都係為咗同一個目標 - 再次見返唯, 而合作
佢似係乜語言都鐘意得閒爆一兩句
諗多左...
真希波點解=外掛嘅
我反而想知如果冇311的影響 劇情會係點
又知係原型嘅?原型應該唔會參與?
睇完訪談之後覺得無論有冇311 最後都會好似宣家咁
庵野根本就係d寫寫下個作品 就想要突破之前嘅人嚟

出空白的14年 最後都只會製造更多問題 真係希望今次就咁完
無敵
無心理陰影
無負面情緒
知道背後所有黑幕
即係天元突破最後果個宇宙空間咁
你想像就可以具現化
再post, 可能好多人無睇過

真希波= 安野moyoko

最重要都唔係計劃本身
係碇源堂想見返唯
咩手段佢都會用
btw, amazon 翻譯, 12號機突破結界果陣話12號機係四合一,所以無所不能。。。。
四合一係指呀當+莉莉絲+EVA+使徒?
8 號機+ mark 9,10,11,12
每食一隻就多個光環
其實都好明顯下
咁全部都係eva 黎有咩特別, 集齊四環就開到ult mode
....

算,唔深究了
mark 9,10,11,12 係"adam容器" 同4艘艦有關。
呢幕係nhk 紀錄片第一次出街時個screen cap

安野moyoko 副眼鏡仲要係red frame,好難令人唔聯想起真希波

當時twitter 仲要上埋trending

結果第二次重播時安野唔敢再出樣,訪問變左全黑畫面
唔怪得FB嗰段佢講野黑晒
果然eva就係庵野滿足自己私慾
日本其實好多チャイナ娘角色
早有亂馬嘅珊樸
銀魂都有神樂
動漫文化其中一種
唔洗下下覺得支那滲透
我當左高達00 劇場版 神秘野當天人算唔想煩
死忠毒撚咁多年積落既再加上咁多月俾人撚既怨氣姐
等左十幾年, 其實我想要個駕駛員重聚end就夠
最好加埋TV ending個"おめでとう"

等埋特典寄嚟share下, 就唔係度排出毒氣既啦
我自己都覺得臭
唔係為左EVA既執著, 真係唔會做咁多無意義既行為
don't try to understand it feel it
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞