(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區115 新手問野請睇#1

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我係247到度架
我唔係好明打多左個10係咩意思
自問唔係佢嘅level #respect
只係想講新手飛膊主要講感受度為主
咁有經驗嘅人係唔會有太大form breakdown嘅情況低d下數絕對有佢存在嘅價值
咁對上個位新手如果高下數冇feel動作又ok嘅
咁都可以試吓做重d
雖則佢話已經有set做緊8x4
但補多句中膊真係唔係咁易有doms
始終係細肌肉
除非你轉動作轉rep range 泵高volume或者好耐冇操中膊先因為novice stimulus 而有doms
所以唔好單以doms去睇訓練效果
佢bench press 170kg
熱狗都未必推到
數字只係參考既姐
最緊既係 你既表現有提升到
慢慢加強個訓練 例如做少少cardio 過多一排就會成功架啦 加油
我上個月order咗條黑色forever仲未出,我諗最多都係快少少,email嗰cs都冇用
i mean 25.8 instead
https://youtu.be/Qe08r7meqwA

當時有人講tammy 成日同隻白衫狗操野 但冇fc 所以戴返個頭盔先
你肥
我想增重依家177 60KG食早餐+中午+加餐+夜晚+飯後weight protein,一個禮拜3-4日gym room胸背腳,其他日子係屋企做手臂。食野方面因為食多左野肚腩大左,想問下有冇方法練到大隻得嚟,又可以減到肚腩,仲想有埋腹肌
email咗兩次佢先覆,話依家要等8-12weeks
學下計marco 你明顯食太多kcal
唔飲gainer?
咁我應該點食 我又想大隻啲 又唔想大肚腩
有啊 每晚 whey protein
可摸耳留個tg
佢健力撚黎 又打波 好著重運動表現 以前唔識又冇咁多健身ytr 見到佢乾到咁 以為佢打藥
我都想TG
一樣增重緊
ig :rpe11barbell
定期會有學生義教班
上堂價錢學生應該都afford到
爆炸力勁到
佢170 有7x kg唔算細粒la
著oversize tee都見到晒d shape
咁大隻,喺後面叫口號,由啲瘦撚學生衝上前比狗打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞