(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區115 新手問野請睇#1

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
一要努力,二要努力,三四五都係要努力

講咩都得訓練飲食問題心得資料分享

無乜嘢唔好嘈交,因為嘈交要自貼
唔好貼自己TG出黎,搵食出返去唔會阻你

健身係一條漫長既路,無論增肌定減脂肯堅持就會成功

----------------------------------------------------------
有任何新手問題請睇咗pixel巴既post先

減肥/增磅
https://lih.kg/1071429

Team muscle pro極藍
消防陳家駿同拍檔Joey都係藍到黑 成日贊成黑警打市民,甚至殺市民,話打得好殺得好,間supplement鋪頭仲私下俾折扣黑狗,打埋科興
dymatize紅到極致 切勿幫襯

永遠懷念 Frogching 努力巴 小花生 勤力豬豬 威威司令 世界大戰(傻閪Batman)

Frog Ching崇拜區
唔洗
樽臭我覺得關粉事,自從轉左台灣粉有時唔記得洗樽隔左幾個鐘或者一晚洗完都唔臭
利申 個myp同blenderbottle用左兩年幾3年
Lm
iherb77折係咪入貨時機?
on 5lbs折完373
唉覺得自己到左樽頸位 做極都係個個重景

係咪應該要格硬上同埋啲線條都仲係好唔明顯

呢排被帽好想認真操

重量*
唔記得講
其實雞胸肉應該係幾多kcal同幾多protein

見過同樣係100g雞胸 話佢20p/100kcal又有 30p/150kcal又有

減緊脂一日食至少300g雞胸肉 一陣原來係後者就日日食多150kcal
20p-100kcal <-- 未煮, 有血水時應該差唔多呢個數
想問下有無人上身力量追唔到下身

操咗3年DL 過咗2x bw , squat去到1.9x bw
但bench連1x bw都去唔到

已經加大咗胸同三頭嘅volume都係進步得好慢
留名
你一星期bench幾多日
成份一樣
亦係最好評價個隻
可能因為咁入得多要塞住個倉清貨掛
想知 其實係咪唔做腹都可以有腹肌
只要個body fat夠low就得

咁都當然你腹肌大啲 對體脂既要求就無咁低
係,不過會好似難民腹肌咁,一啲都唔飽滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞