一生人一次減磅記錄

871 回覆
62 Like 7 Dislike
尖沙咀未去過 聽講好多靚女
巴打可唔可分享下餐單?

另外

有冇巴打試過168+生胴 仲可以一路keep 增肌減脂

生胴主張食脂肪多過旦白質

但我一路都旦白質行先
係呀, 真係得1200咁少, 因為係絲打, 加上我份工係唔駛郁的, 再加上年紀大了. 睇左好幾個source都係1200

要靚都要有付出 (我黎講), 減肥哩期清D, 到食好野果時又再開心D咁

泰拳好玩呀, 而家我日日去, 同D教練熟左好開心, 每日訓醒就check下今日打幾點
體脂我用小米(用大劣野係我唔岩唔好意思), 參考下咁, 而家開始度下腰圍, 大比, 手比咁, 多個參考 (因為重量又冇咩點減到)

本來都只係想減下重, 唔知係咪練得勁得滯, 一堂泰拳60min 當600kcal, 再黎cardio 30-45min 當300kcal, D muscle多左反而輕唔到
係呀, 其實幾開心
我都打左3年左右, 不過之前冇打得咁密, 一個星期兩三次咁

前排close gym變左冇野做, 個人仲悶, 呆呆滯滯咁
我之前都去過一間
係幾好玩
但後尾好多人
成日等多過有得打
咁慘?
我而家哩邊可以打到嘔泡
聽聞而家好多拳館頂唔住呀, 因為之前係咁close, D人又驚左唔黎唔join
上一兩個星期好幾次都係得我一個上堂, 打兩個師傅
仲勁過PT
加油呀, 我咁岩都係呢排減緊肥
正喎⋯⋯
我之前去果間佢新開
試過幾次都係幾個人上
後期變到十幾人上
幾個用一個沙包
變左打嘅時間好少

介唔介意講係邊區?近我都想考慮下
Btw我個時想長玩就自己買拳套嘅
公家嘅臭到嘔
不過最後無打去左玩瑜伽

仲宜家肥到豬咁
又想打番
十幾人上真係好多, 最接受唔到係, 仲要幾個人share一個沙包,
其實真係兩個人maximum, 如果唔係遲早成個沙包飛去打中對面果個
要輪大米咁, 我自己操下abs好過

我果間好細
幾個人share沙包,但唔係個個打得有品呢
地方細,又幾個人用
成日要左閃右避咁

瑜珈都係,試過玩空中
隔離條友玩到好似當千秋咁
燥到我無再去

公家真係狗也不吊
離遠都已經聞到陣味, 而家仲要咁ge情況
我d gear都係揀最平, 岩岩玩果時唔知自己玩幾耐嘛, 唔想用太多錢
加上覺得又唔係打比賽, 都冇咩所謂啦

其實yoga都可以練到d core好勁, 十分欣賞D yoga miss(個body又正, 把聲又正)
以前唔識, 打完拳再黎一堂aerial yoga, 完全都拉唔到個人上去, 用盡吃奶的力做完右邊, 已經做唔到左邊, 坐係地睇同學表演返到屋企洗頭手到震
咁真係好灰喎, 完全明白你點解唔再去, 希望你果時都用晒D套票

下午茶紫心蕃薯好好食
紫心蕃薯 107g 92cal
蛋兩隻 156cal
娃娃菜 423g 68cal
316cal
真係臭到爆
但個時試玩一排仲爭扎緊長唔長玩落去
所以無買
同埋個時佢新開,初初未有臭味

我初初玩aerial係勁辛苦
Core最屎
但玩玩下轉番地面瑜伽
初初就話打下卡
後面堂堂有都半時間啲人都係打卡
地面瑜伽實際啲
個時單次收費
所以後期人多
佢多左月票學生,就好少理我

我都好怕呢啲
對打好無癮
等陣怪我打傷佢咁點算
樓主想減肥唔係應該食多啲脂肪同食少啲澱粉咩
利申仲減緊肥
數據未必好準 長期嚟講影相睇變化為主啦
如果有時間都可以操多嘅
不過要長期堅持到同做落有進步
Btw可以搵個gym撚fd拍住上 等佢教
其實重量真係shit我純粹磅吓
巴打勁呀 增肌減脂
目標係去到幾多?
繼續一齊加油 共勉之
有機會再影俾巴打睇
今個po目標減到睇到六舊
都真係比較多女仔
上次見到有幾個大隻過我嘅女仔 哭𠹌咗
無gym撚fd
大部分天生瘦底唔洗做運動
一係佢地選擇水煮人生/唔食野
都唔要做運動

無專登影底相
但我見著啲裙呀
都好緊
就知,仲好撚肥
減咗20kg都好多吓
巴打目標係幾多同點減的 分享吓
我試過175 58kg, 但肥返就會無左5cm 高, 90kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞