一生人一次減磅記錄

871 回覆
62 Like 7 Dislike
收到 多謝師兄指教
Btw如果想練重係唔係寧願做重啲少幾下?
我好極端㗎 一開頭就直接由飲食入手 減全糖 夜晚一定唔會食澱粉質 然後將所有食嘢嘅份量減一半先 再加埋每一日至少飲2.5L水
頭五個月最撚肥嗰陣時瘋狂做work out因為嗰陣時夏天所以真係日日都出撚晒汗
因為嗰陣時gym room閂哂 加上我又唔識點樣做gym 所以我都係自己喺屋企睇住啲片做work out
但係我就儲成咗個習慣 就係食飽飯之後一定至少會企一個鐘 幫助消化
同埋我覺得每一日有屎柯真係好重要

不過我唔知道女仔同男仔減肥有冇分別 巴打可以參考下
利申:166高 減左成9個月先減到55kg咋

操背日
啱一半
想做重 容量一定要打好底
你個問題係 我當你60kg係正式組 先得果2組 容量太低
目標係減去72kg,17/8%bf先,食野嗰part最難搞
支持,我由一開始80kg肥仔減到落65kg,但個體脂卡住係20%唔識落

第二餐 煎俾自己嗰啲好柒
唔好睇佢係pancake 好健康的 有成60g protein
Pancake粉 80g 346cal
蛋一隻 78cal
蛋白兩隻 40cal
Whey isolate protein 37.5 142cal
奶 70ml 42cal
油 50cal
698cal x 3/5 418cal

今日有啲趕 做得好少

下午茶
牛扒 130g 254cal
紫心蕃薯109g 94cal
蕃茄160g 38cal
386cal

是日晚餐 同呀媽兩份分
蝦+豬肉+豆腐+好多菜
冇磅當600cal
劉明
176cm, 兩個月前80.5kg, 體脂23.5%
今日74kg, 17.5%

呢兩個月日日食雞胸 一個禮拜有一日cheat day任食
諗起以前真係好鳩舉 好多偷力應該俾人笑死
Btw體脂17%其實都ok fit喎
計嘢食真係好煩所以開個po拎動力
巴打加油
你哋真係好犀利
點解可以一嘢減走咁多碳水
成日一口痕都會唔小心開咗六七包餅食
食飽飯企吓呢個習慣真係幾好呀
我成日食飽眼瞓瞓咗夜晚瞓唔著
絲打真心減肥個速度好健康我覺得減太快都唔好
Btw多謝絲打分享
我都得你都得㗎巴打
最緊要忍口 忍口 同忍口 堅持堅持同埋堅持
減得太快好意反彈
明白 下次會搵fd spot做足4set
想問埋目標8下嘅意思係4set都係8下?
感謝師兄
我食carb獸嚟的
未cut前一日起碼1500卡carb
有咩平肉推介 今日買塊牛扒好難食
我好多次想減日頭忍到口 但夜晚暴食碳水
Btw加油
多謝巴打
而家仲減緊?
巴打好忍得口 日日食雞胸係三餐都食?
Cheat day嗰日會唔會真係食超多嘢?
加油巴打, 我都開始操緊,
目標只係收番個肚腩, 唔駛做大隻仔
暫時隔日跳繩20分鐘 x 2 set + Push up
希望堅持到
多謝絲打 會盡力的
希望一個月後有成果俾大家睇
之前夜晚成日望住啲碳水 拎起又放底
最後就一於算鳩數塞成千卡落肚
諗起都好on9
其實我天生唔怕日日食一樣嘅野,雞胸用慢煮機整出黎好好食

cheat day真係怒食,試過一餐食左一桶炸雞+2個公仔麵

晚前一飲
Casein 30g 116cal
Skim milk powder 12.5g 58cal
176cal
Day3總結
1.
炒蛋兩隻 176cal
雞胸70g 85cal
蕉2/3條 70cal
奶40ml 24cal
355cal

2.
麵粉 80g 346cal
蛋一隻 78cal
蛋白兩隻 40cal
Whey 37.5 142cal
奶 70ml 42cal
油 50cal
698cal x 2/5 418cal

3.
牛扒 130g 254cal
紫心蕃薯109g 94cal
蕃茄160g 38cal
386cal

4.
蝦+豬肉+豆腐+好多菜
大約600cal

5.
Casein 30g 116cal
Skim milk powder 12.5g 58cal
174cal

Total 1933cal
繼續祝大家早日達成目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞