一生人一次減磅記錄

871 回覆
62 Like 7 Dislike
可能我肌肉量未夠
由細到大體重一上80kg或者多啲 身邊嘅朋友就會開始話我肥
真係開咗呢個po先知大家對體重嘅概念 多謝大家提點
其實人人唔同,我171 最重個期70.x kg 著衫望落都係瘦
除衫個人都係正常size甚至有少少窄身同薄(對比gym撚)+睇到少少線條,腹肌若隱若現

body fat大約15~16%,絕對稱唔上偏肥,可能因為我下半身偏粗(屎忽大+腳粗粗地)佔左好多體重
落左三色豆即刻=俾狗食
可能巴打體脂分佈唔同 減多一兩%應該會睇到
我好懶 間唔中心血來潮先會操腹
但你望落已經算幾fit,普通人黎講
唔該巴打一齊努力
下,我而家得67kg 體脂比16.4%
因為好耐之前用myfinesspal 計一計
發現我嘅飲食得每日80-90g protein
自此就每日都好注意
btw呢排都盡量早瞓早起 希望瞓好啲 多謝巴打提醒

Jm9

其實我都係食三色豆嘅方便
其實絲打進展都唔錯呀
一開始體重會走得快 因為啲水份byebye
你見我diet一日已經冇咗1kg
如果你想進展再快啲我諗由飲食入手好啲 但要用好多意志力
繼續加油呀 減肥長久戰
開始有啲崩潰
企上去都係果個數字上落
減到開始有負面情緒

飲食有著手呀
晚餐都沙律為主
不過放假就無乜節制
復活節假後應該打回原形
樓主真人係咩樣

Lunch
紫心蕃薯 174g 150cal
蝦 74g 88cal
魚柳 240g 286cal
奶 30ml 19cal
543cal
高大白滑

今日樓主操胸

有冇師兄分享吓點操bench press 好耐冇加過
多謝巴打
會繼續努力
唔係好識睇 巴打你覺得我幾多
上網睇啲人12-13%bf lean到仆街
大西北真係鄉下地方
btw早幾日去尖沙咀嗰間好撚正 好大間
話唔定你肌肉量多咗 脂肪少咗同一個數字姐
如果真係對情緖影響好大 建議耐啲先睇一次
keep住做gym體態一定會愈嚟愈好嘅
放假出去食盡量控制啦 最多食少啲飯麵 唔洗太嚴

巴打日日都咁早操?
肌肉同脂肪都多左0.1

未調整到自己心態......

重訓我做得四,五個動作
每個四組
係咪太少?

有啲唔識做,唔敢亂做驚整親
同巴打差唔多,本身182cm , 80.9kg, body fat過多成30.7%

2月中開始做尖減,不過重量無乜變,有比同事講瘦左,但過多排要測下體脂有無改變,共勉之
你得一張相難睇d,又唔知你有無p圖有無谷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞