一生人一次減磅記錄

871 回覆
62 Like 7 Dislike
其實唔算大隻呀巴打
要大隻真係好難 係長期自律訓練同控制飲食嘅成果
開始做gym之後真心好欣賞啲大隻/大力師兄
完全唔係話一時熱血幾個月可以做到
有時聽到人講唔想操一操變咁大隻 真係會覺得佢哋好侮辱有成果嘅gym撚
唔好愚我喎
btw多謝ching 一齊加油

最後一飲
因為casein口感太差要溝少少普通奶粉
Casein 30g 116cal
Skim milk powder 12.5g 58cal
174cal
會 我係胸三頭一日 背二頭一日 膊腳一日
三日一休
呢間係邊度
我都係247
今日總結
1:
Chicken breast 122cal
Banana 105cal
Milk (coffee) 30g 19cal
246cal

2:
三文魚扒 185g 404cal
烏東 130g 212.4cal
Mixed vegetables 112g 81cal
706cal

3:
小白菜 201g 45cal
煎雙蛋 186cal
231cal

4:
白飯 150g 195cal
肉餅 70g 161cal + 60cal
四季豆 84g 26cal + 60cal
蝦 87g 106cal
606 cal

5:
芒果213g 123cal
Casein 30g 116cal
Skim milk powder 12.5g 58cal
297cal

Total:2086cal
食得少太多 聽日再調整吓
我自己有個好處
我由細到大都唔鍾意飲汽水同食零食
依家大左一年都無五次會口痕食零食
可以餐餐飲齋啡
同埋由細到大食烚蛋烚菜都唔覺係啲咩好困難既事(我真係見過有人想玩gym我叫佢食下烚蛋啦 佢第一句應烚蛋邊有味我炒蛋唔好?)我先發現原來我係一個奇怪既人
79kg 都肥?你幾高
樓豬係咪新手
你因該要keep住呢個體重 但減少個腰圍先an啱
我同你身高體重都好接近(我181cm 78.5 kg) bf19% 睇翻上面見你bf%都係18-19? 好奇想知點解你呢個bf%都見到腹肌 因為我完全冇 仲有個肚腩 你係咪有花好多時間操腹?
170 70就偏肥啦喎 除非肌肉好勁

Day2身體啲水份走晒
不過學上面巴打講 體重is shit 純粹磅吓

朝早明顯比尋日肚餓咗
炒多兩隻強

炒蛋兩隻 176cal
雞胸 100g 122cal
蕉一條 105cal
奶30ml 19cal
422cal
我以前最瘦個陣180cm 70左右喎
protein嘅攝取其實好多時係足夠嘅
你擔心瞓唔夠休息唔好 唔夠potassium 好過

操胸日
呢年wfh肥左好多
肥左20磅
呢排都正式減肥
進展好慢
一星期有做四日gym
有氧加重訓約一個半鐘左右
可能做得唔夠多?
兩星期減左五磅
第三星期就無進展
已經少食飯轉食藜麥
一係食沙律
介左糖
多謝師兄分享
大西北巴打有緣見
腹呢hi你
樓主條hihi 一定無18~19咁高bf
我諗我哋應該無乜緣份
我可以去到荃灣 亦可以走去柴灣
但你要入大西北我都可免則免
通常例牌會操
係呀 有好多人覺得烚蛋好難食
我反而係食清同重口味都可以 不過一做功課考試就想暴食碳水
btw巴打好健康
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞