一生人一次減磅記錄

871 回覆
62 Like 7 Dislike
咁未慢慢減,人地講乜人地事
過程係痛苦,結局開心未得
如果比人話幾句就灰唔開心嘅話,我建議你唔好減啦
咁痛苦為乜先。
如果減肥有得減咁快一係身體有病一係就去左切肉
我都係會繼續
我係生秤的
不過我會手動減返20%當水分
平時量到200g就當160g咁
都係拎個大概

操腳補肉日
覺得自己slowcook果D好味d
不過哩個方便 donki又周圍都有
一件先幾十卡
係donki買?
係,18蚊
同屋企人講左了
佢:我隨口一句姐有咩問題
然後繼續俾說話我聽
你唔夠人勤力
你無日日水烚雞同菜

哈哈
睇你咁形容我都估佢哋會駁嘴,講啲9唔搭8嘅嘢
都係果句,你重覆話。

我想你支持我。

佢up mak9都好,你淨係同佢講

我想你支持我。

唔好同佢地交,唔會講得明佢哋。
根本從來都冇問過佢地意見,係都要加把口,做咩唧。

佢發脾氣話以後唔同我講野
話我歪曲佢意思
話自己只係講下
由佢冷靜下。毋需多理
原來話咁快已經差唔多一個月
一開始嗰兩星期係真係幾有心機 同體重都跌得幾快(水份
後尾開始就比較隨心 開始目測計卡路里算
一開始食少咗嘢 真係會feel到冇咁有力 有次做cardio仲有啲頭暈
不過慢慢就開始適應返
其實我今次減磅嘅方法純粹係calories deficit日平均少一百卡左右
仲有跟返平時習慣 一星期至少五日gym同間中cardio
因為冇咩特別限制自己食咩 仲成日出街食
所以唔會話有好肚餓嘅感覺
但係呢因為呢後半月成日要趕deadline 真係暴食咗好多次
一諗唔通 即刻想食住餅睇youtube
我都好清楚自己一暴食會點 就係食餅先 之後完全停唔到
有次一食食咗兩條餅 一個公仔麵兩隻蛋同一包檸檬茶 計埋成差唔多二千卡 真係唔好話唔爽
不過總括嚟講 有八成時間都維持到嗰飲食嘅 所以覺得暴食吓都冇問題
但都同呀媽溝通過 叫佢唔好買呢啲trigger food返嚟
俾大家睇吓成果啦

認真講 分別唔係好大但係個人感覺係大腿同臀嘅脂肪冇咗多啲
下個月應該盡量維持住先 事關都要考試同想做gym有力啲
大家繼續努力啦

btw附上開始做247嘅時候同而家的肚對比照

利申 上面圖全部有谷
如果你手腳胸都係多肌肉,咁咪係太多體脂
相反泡芙人咪手腳幼,但有肚腩,咪真係弱
原來話咁快已經差唔多一個月
一開始嗰兩星期係真係幾有心機 同體重都跌得幾快(水份
後尾開始就比較隨心 開始目測計卡路里算

加油
一個月有少少成果已經唔錯 繼續努力
個線條明顯左好多

我都就快兩個月
但目測無乜變化
係落左幾磅

要繼續努力
60kg卡關了
今日用左豆漿沖
好好飲
咩味
前臂啲血管
想奶
芋頭牛奶

脂肪率幾時先落到8%
3月頭開始跟營養師
到今日上磅減左12k
懷疑個磅錯

呢兩個月無咩運動 淨係飲食跟portion同餐單
全部都食得飽同好食既

估唔到飲食咁重要
4月頭開始減
盡量唔食澱粉加日日去行下跑步機
以家個人輕左5k左右(102>97)
大家加油!
邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞